Καλύτερα να ποζάρει και να αλλάζει «επώνυμα» φουστανάκια και χτενίσματα παρά να μιλάει; Ακούγεται σεξιστικό. Όμως, στην περίπτωση της Ιωάννας Μπέλλα, και το… ποζάρειν, και το ομιλείν τα ίδια τραγικά αποτελέσματα είχαν: Την εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Στην παλαιότερη εμφάνισή της στο τηλεοπτικό «Greece’s Next Top Model» άκουσε τα μύρια όσα για τις πλαστικές εγχειρήσεις που έχει κάνει (αν και αυτό δεν την εμπόδισε να βγει ακολούθως «Σταρ Ελλάς»).

Στην πρόσφατη εμφάνισή της στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, στον ANT1, ακούει εκ νέου τα μύρια όσα, μετά τη δήλωσή της: «Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον έντονο τσακωμό; Όποια δεν έχει φάει ή όποια δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέματα».

Η ειλικρίνεια είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα της; Ελα όμως που δεν μπορείς να προσπεράσεις την τραγική συγκυρία! Η Ιωάννα Μπέλλα βγήκε χαμογελαστή και απαστράπτουσα για να… αναπολήσει σχεδόν με τρυφερότητα το ή τα χαστούκια που έχει φάει από τον καλό της, τη στιγμή που μαθαίναμε πως μία άλλη κοπέλα είχε βασανιστεί και δολοφονηθεί από δύο άντρες. Από δύο νέους άντρες που ως φαίνεται θεωρούσαν απόλυτα φυσικό να ρίχνουν και κανένα χαστούκι σε όποια δεν πήγαινε με τα νερά τους.

Αυτό έκανε τα λόγια της να ακούγονται όχι απλώς ανόητα, όχι προϊόντα ενός αφελούς, ενός μη σκεπτόμενου εγκεφάλου, αλλά αποτρόπαια.

Με αφορμή (και) το έγκλημα της Ρόδου, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε, για το καλό των κοριτσιών αλλά και των αγοριών μας, για το κοινωνικό καλό, τι σημαίνει «είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω», γιατί έχουν γίνει τραγικές παρερμηνείες.

Η ελληνική οικογένεια πρέπει να σταματήσει να ανατρέφει άντρες που θεωρούν θεμελιώδες συστατικό του φύλου τους τον τραμπουκισμό. Που επιβεβαιώνονται ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία στις συντρόφους τους, στις φίλες τους, στις παρτενέρ τής μίας βραδιάς- και στους άλλους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, όλους όσοι δεν είναι πλασμένοι κατά το δικό τους καλούπι.

Πρέπει όμως να σταματήσει και να ανατρέφει γυναίκες που δικαιολογούν και αποθεώνουν το «πρότυπο» του σατράπη. Και που εκλαμβάνουν τη θηλυκότητα ως ένα κράμα κουτοπονηριάς, κατινιάς, υποταγής, μπότοξ και μιας ξανάστροφης, πότε – πότε, για να ανάβουν τα αίματα.