Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και κάππαρη
Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η κάππαρη αντικαταστήστε την με λίγο άνηθο.
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κ.σ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia, σε θ.δ.
2 αβγά βρασμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 φιλέτο σολομό, καπνιστό, σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε μισό λίτρο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε καλά.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το τυρί και τα βρασμένα αβγά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά, χωρίς να τις διαλύσουμε. Προσθέτουμε τον σολομό, την κάππαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ: Στόχος το υπουργείο Οικονομικών – Βλέπουν «δάκτυλο» της Κίνας
- Βαλτική Θάλασσα: Σημάδι 100 χιλιομέτρων στον πυθμένα της κοντά στο κομμένο καλώδιο
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιουκάστλ 0-2: Συνεχίζεται η κατρακύλα για την ομάδα του Αμορίμ
- Χωρίς νικητή το Άστον Βίλα – Μπράιτον (2-2) – «Σφαλιάρα» της Ίπσουιτς στην Τσέλσι (2-0)
- Η λίστα με τους καλύτερους ηθοποιούς του 21ου αιώνα του Independent – Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν και Έμα Στόουν στην κορυφή
- Λος Άντζελες: «Σταμάτα, σταμάτα»: Πώς αποφεύχθηκε νέα αεροπορική τραγωδία