Η γυμναστική της Παρασκευής έχει οφέλη και για το Σαββατοκύριακο
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας βρήκανε ότι η άσκηση μέτριας έντασης μπορεί να έχει οφέλη που διαρκούν και τις επόμενες ημέρες
- Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Κικίλιας λόγω της κακοκαιρίας – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
- Πάνω από 25.000 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στη Συρία από την Τουρκία
- «Ζωντανός είναι ο Αμερικανός δημοσιογράφος Όστιν Τάις» στη Συρία - Τι ισχύει για τον μητροπολίτη Ιμπραχίμ
- «Πιστεύω πως είναι ψευδαίσθηση η δημοκρατία» και άλλες πρόσφατες περίεργες δηλώσεις του Φειδία Παναγιώτου
Αν τα σχέδια για το διήμερο είναι να είστε όλη μέρα ξαπλωμένοι και να τρώτε, μπορείτε να το κάνετε χωρίς ενοχές, εφόσον γυμναστείτε την Παρασκευή. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας βρήκανε ότι η άσκηση μέτριας έντασης μπορεί να έχει οφέλη που διαρκούν και τις επόμενες ημέρες. Τεστ σε ποντίκια έδειξαν ότι ο μεταβολισμός τους ήταν υψηλός για 48 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι το γυμναστήριο της Παρασκευής σας επιτρέπει να κάνετε ό,τι θέλετε το Σαββατοκύριακο. Ο μεταβολισμός ενός ανθρώπου δίνει το ρυθμό για την καύση των θερμίδων. Ο γρήγορος μεταβολισμός βοηθά στην απώλεια βάρους.
Οι ερευνητές ανέλυσαν την επίδραση της άσκησης σε δύο είδη δικτύων εγκεφάλου. Το ένα εξ αυτών σχετίζεται με τη μειωμένη όρεξη, τα χαμηλότερα επίπεδα στα σάκχαρα και την καλύτερη καύση θερμίδων. Το άλλο δίκτυο κάνει τους ανθρώπους πιο πεινασμένους και επιβραδύνει το μεταβολισμό τους, σύμφωνα με την ομάδα ερευνητών του Δρ. Κέβιν Ουίλιαμς. Η δραστηριότητα κυκλοφορίας του εγκεφάλου τέθηκε υπό παρακολούθηση αφότου παρακολούθησαν διαφορετικά είδη ασκήσεων που διαρκούσαν μία, πέντε και δέκα ημέρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και μόνο ένας γύρος ασκήσεων ενίσχυε το πρώτο και επιβράδυνε το δεύτερο δίκτυο εγκεφάλου.
‘Αν βασιστούμε σε αυτά τα αποτελέσματα, βλέπουμε ότι ακόμα και η μέτρια άσκηση μίας φοράς μπορεί να μας δώσει οφέλη που διαρκούν για μέρες, ειδικά στο κομμάτι του μεταβολισμού. Αυτό δεν γίνεται μόνο για να μπούμε στη διαδικασία της γυμναστικής, αλλά και για να ενεργοποιήσουμε νευρώνες που ίσως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για ασθένειες, όπως ο διαβήτης’.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις