Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίσθηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Ταλ Αφάρ του βορείου Ιράκ, δυτικά της Μοσούλης. Η πόλη υπήρξε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους. Τη ευθύνη για τη επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση.
Η πόλη έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους το 2014 και ανακατελήφθη από τις Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας το 2017
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.