Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 30΄

Υλικά (για 2 μερίδες)

230 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ψιλές ροδέλες

200 γρ. τόνο Αλοννήσου σε βαζάκι

5 κουτ. σουπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

2 καρότα, στον ατμό ή βρασμένα, σε ροδέλλες

1 πατάτα, στον ατμό ή βρασμένη, σε κύβους

150 γρ φουντίτσες μπρόκολου, στον ατμό ή βρασμένες

1 κουτ. σούπας κάπαρη

1 κουτ.της σούπας κρίταμο

Για το ντρέσινγκ

10 ml λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

θαλασσινό αλάτι,

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε άφθονο κρύο νερό τα φασόλια και τα βράζουμε για 5-10’ . Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε ακριβώς το ίδιο, αφήνοντάς τα να βράσουν για άλλα 20 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα λιώσουν τα φασόλια στο βράσιμο. Τα σουρώνουμε.

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και την πατάτα σε κύβους. Σουρώνουμε τον τόνο και τον σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα φασόλια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το κρίταμο, την κάπαρη και, τέλος, τον τόνο.

Ντρέσινγκ

Σε ένα μικρότερο μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης