Για ιστορική ημέρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα που βάραινε την εξωτερική μας πολιτική. «Θωρακίζουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κληρονομιάς, το κομμάτι της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε του 153 βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία παρά, όπως είπε, τους εκβιασμούς και τις προσωπικές επιθέσεις. «Άντεξαν και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «οι επόμενες γενιές και οι δύο λαοί θα τους ευγνωμονούν».

Όπως είπε, «σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και σε όσους έχουν τις ενστάσεις τους. Τους σεβόμαστε. Πολύ σύντομα θα δουν τα μεγάλα οφέλη για τη χώρα από αυτό το ιστορικό βήμα προς τα εμπρός».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «σήμερα γεννήθηκε η Β. Μακεδονία», σημειώνοντας πως θα είναι φίλη χώρα της Ελλάδας.

«Δεν είμαι λάτρης της πολιτικής της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική. Έχω αποδείξει ότι αγωνίζομαι για λύσεις και αυτές απαιτούν την τήρηση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μου» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.