Πατέρας 14χρονης: Έγιναν αλλεπάλληλα ιατρικά λάθη
Δέκα ημέρες μετά τον τραγικό χαμό της Ιωάννας, ο πατέρας της άτυχης 14χρονης ξεσπά και καταγγέλλει πως έγιναν αλλεπάλληλα ιατρικά λάθη, μάλιστα από πολλούς γιατρούς δύο μεγάλων περιφερειακών νοσοκομείων, της Λαμίας και της Λάρισας.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Μέσα σε ενάμιση χρόνο δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από περιτονίτιδα. Η Ιωάννα και ο Δημήτρης. Ο πατέρας της άτυχου 14χρονου κοριτσιού ξεσπά μιλώντας στο Star.
«Εμείς ζητάγαμε να έρθει να το δει χειρουργός και αυτοί κρίνανε ότι πρέπει να εισαχθεί στην παιδιατρική και να το παρακολουθούν. «Παίζανε», δεν υπάρχει άλλη λέξη που μπορώ να βρω»» λέει ο πατέρας της 14χρονης.
Δέκα ημέρες μετά τον τραγικό χαμό της Ιωάννας, ο πατέρας της άτυχης 14χρονης ξεσπά και καταγγέλλει πως έγιναν αλλεπάλληλα ιατρικά λάθη, μάλιστα από πολλούς γιατρούς δύο μεγάλων περιφερειακών νοσοκομείων, της Λαμίας και της Λάρισας.
«Έγινε η εγχείρηση, μας ενημέρωσαν μετά ότι πήγε πάρα πολύ καλά και πριν κλείσουν 24ώρες το παιδί πέθανε και με πολύ άσχημο τρόπο, από ότι μας είπαν ιατροδικαστές. Δεν ξέρω ποιος φταίει πιο πολύ και πιο λίγο, αλλά σίγουρα φταίνε πολλοί. Γίνανε αλλεπάλληλα λάθη από πολλούς».
Αίσθηση προκαλεί επίσης η αποκάλυψη ότι η άτυχη Ιωάννα δεν ήταν πρώτη φορά που είχε επισκεφθεί με πόνους στο στομάχι το Νοσοκομείο της Λαμίας.
«Είχε πάει στα εξωτερικά ιατρεία και το είχε πει δημόσια ο ίδιος ο ΠΕΣΥάρχης, ο οποίος έχει την έδρα του στη Λάρισα» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.
Τον Ιούλιο του 2017 είχε «χαθεί» από περιτονίδα ένα άλλο αγγελούδι, ο 9χρονος Δημήτρης. Και αυτός είχε μεταφερθεί αρχικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Οι γονείς του άτυχου παιδιού καταγγέλλουν ότι 18 μήνες μετά οι έρευνες των αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει και ζητούν απαντήσεις.
Η γραπτή δήλωση της οικογένειας Δημήτρη Κατσαούνου
«Υπήρξαν ευθύνες; Ολιγωρίες ; Ιατρικά λάθη; Παραλείψεις; Έφταιγαν οι γιατροί; Ο παλιός αξονικός; Κανείς υπεύθυνος, καμία επικοινωνία. Οι επιθεωρητές του Σώματος ΕΥΥΠ παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας ετοιμάζονται τώρα τον Ιανουάριο του 2019 να στείλουν κλιμάκιο να ερευνήσει την υπόθεση ! Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν ακόμα;»
«Αν είχε μεταβεί από τότε κλιμάκιο επιθεωρητών στην Παιδιατρική Κλινική και αν είχαν σφίξει τα πράγματα. Αν είχε βγει το πόρισμα, ενδεχομένως να μην είχαμε τα προβλήματα που ακολούθησαν» λέει ο δικηγόρος.
Τι είναι η περιτονίτιδα\
Η περιτονίτιδα (peritonitis) είναι μία φλεγμονή, είτε περιορισμένη είτε εξαπλωμένη, του περιτοναίου (peritoneum), της μεμβράνης που επικαλύπτει τα κοιλιακά όργανα και την κοιλότητα της κοιλιάς.
Αίτια
Η περιτονίτιδα προκαλείται συχνά από βακτηριακή λοίμωξη της κοιλότητας του περιτοναίου. Τα βακτήρια εισέρχονται από μία διάτρηση της γαστρεντερικής οδού, που συνήθως προκαλείται από ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης ή κοιλιακό τραύμα. Μπορεί επίσης να προκληθεί από σοβαρή αντίδραση που σχετίζεται με την απελευθέρωση παγκρεατικών ενζύμων, πεπτικών ενζύμων ή χολής. Τα άτομα που πάσχουν από ερυθηματώδη λύκο έχουν κρίσεις περιτονίτιδας.
Συμπτώματα
-Αυξανόμενος κοιλιακός πόνος
-Διογκωμένη και ευαίσθητη κοιλιά
-Ναυτία και έμετος
-Αδυναμία αποβολής κοπράνων ή αερίων
-Πυρετός
-Χαμηλή πίεση
-Δίψα
Το πιο συχνό αίτιο περιτονίτιδας είναι οι διατρήσεις που σχετίζονται με τη σκωληκοειδίτιδα, την εκκολπωματίτιδα ή το πεπτικό έλκος. Περιτονίτιδα μπορεί να προκαλέσει επίσης η απόφραξη του εντέρου με αποτέλεσμα τη γάγγραινα και τη διάτρηση του εντέρου.
Η διάγνωση γίνεται μέσω εξετάσεων αίματος και ακτινογραφιών.
Επειδή η περιτονίτιδα είναι επείγουσα κατάσταση, αντιμετωπίζεται συνήθως με χειρουργείο, είτε για να αφαιρεθεί η αιτία του προβλήματος, όπως η ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, είτε για να διορθωθεί κάποιο τραύμα, όπως η διάτρηση στο στομάχι ή στο έντερο.
Παράλληλα χορηγούνται αντιβιοτικά, για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις