Τσουχτερά πρόστιμα στους εργοδότες που δεν θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό
«Μπορούμε να επιβάλλουμε το ανώτατο πρόστιμο που είναι 11.000 ευρώ ανά άνθρωπο. Επίσης, η προσπάθεια μετατροπής της πλήρους σε μερική απασχόληση είναι εργατική μεταβολή είτε την υπογράφει ο εργαζόμενος είτε όχι»
- Βίλες «διαμάντια» και ιστορικές επιχειρήσεις στα αζήτητα των πλειστηριασμών
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
- Η Μαρίν Λεπέν απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση – Επικαλείται ανησυχίες για το κόστος ζωής
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ο δολοφόνος και βιαστής της Louisa Dunne συνελήφθη 57 χρόνια μετά
Πολύ βαριά πρόστιμα περιμένουν τους εργοδότες που δεν θα συμμορφωθούν με το νόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο Ανδρέας Νεφελούδης, γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο εργοδότης μπορεί να μην θέλει να τηρήσει το νόμο αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το καταφέρει. Επειδή έχει χαρακτηριστικά αναγκαστικού η υπουργική απόφαση, η μη εφαρμογή του έχει σοβαρές ποινικές κυρώσεις. Θα συνιστούσα, λοιπόν, σε όποιον εργοδότη σκέφτεται περίεργα, να το σκεφτεί και δεύτερη φορά».
«Η νομιμότητα συμφέρει τελικά. Εμείς από το πληροφοριακό μας σύστημα θα εντοπίσουμε τι κάνει ο κάθε εργοδότης. Μπορούμε να επιβάλλουμε το ανώτατο πρόστιμο που είναι 11.000 ευρώ ανά άνθρωπο. Επίσης, η προσπάθεια μετατροπής της πλήρους σε μερική απασχόληση είναι εργατική μεταβολή είτε την υπογράφει ο εργαζόμενος είτε όχι» πρόσθεσε, ενώ συνέχισε:
«Ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει ανώνυμα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να γίνει στη συνέχεια η παρέμβασή μας. Παρακολουθούμε όλες τις μεταβολές των ατομικών συμβάσεων έτσι όπως καταγράφονται στην «Εργάνη». Να το ξέρουν καλά αυτό οι εργοδότες. Έχουμε πλήρη στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για όλους. Στις 28 του μηνός θα δούμε λοιπόν τι στοιχεία έχουμε».
Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το επάγγελμα του διανομέα και συμπλήρωσε ότι η δραστηριότητα της φινλανδικής εταιρείας Wolt βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο του υπουργείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις