Η σημασία του ασβεστίου στους εφήβους
Μέχρι την ηλικία των 30, προστίθεται ασβέστιο στα οστά
- Σε απόγνωση οι ένοικοι της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Ακόμη περιμένουν ενημέρωση για την κρατική αρωγή
- Κόβουν από τρόφιμα, δίνουν για κινητά οι έλληνες καταναλωτές
- Η φωτογραφία - απάντηση του Ιράν στα σενάρια για την υγεία του Χαμενεΐ
- Πάνω από 100 νεκροί σε μία μέρα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, ο έφηβος χρειάζεται 1300 mg ασβεστίου καθημερινά, ξεκινώντας από τα 13 έτη. Όσο μεγαλώνει, η καθημερινή ποσότητα πέφτει στα 1000 mg την ημέρα. Στην εφηβεία, η ανάπτυξη του παιδιού τρέχει με γρήγορο ρυθμό και το ασβέστιο κρίνεται απαραίτητο για τη συνολική υγεία των οστών. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι και το τυρί, είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου και περιλαμβάνουν βιταμίνη D, που βοηθά στην απορρόφησή του.
Μέχρι την ηλικία των 30, προστίθεται ασβέστιο στα οστά. Μετά, σταδιακά, ξεκινά η μείωση της πυκνότητας. Αν όμως το παιδί έχει λάβει μπόλικο ασβέστιο στην εφηβεία, τότε θα έχει γερά κόκαλα καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ποιες είναι οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο;
- Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι, τα τυριά και το βούτυρο
- Το ψάρι σε κονσέρβα
- Τα σκούρα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- Οι τορτίγιες καλαμποκιού
- Τα δημητριακά και το ψωμί με ενισχυμένο ασβέστιο
Τι να κάνω αν το παιδί έχει δυσανεξία στη λακτόζη; Μπορείτε να δώσετε εναλλακτικές που να περιέχουν ασβέστιο. Υπάρχει το γάλα αμυγδάλου αλλά και άλλα προϊόντα χωρίς λακτόζη. Σιγουρευτείτε ότι το παιδί τρώει σωστά και είναι σωματικά δραστήριο. Αφήστε το να παίζει έξω για να παίρνει βιταμίνη D από τον ήλιο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις