Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Καρλ Λάγκερφελντ : Η επίδειξη – ύμνος στην Ελλάδα με κίονες και αρχαίες θεές

Καρλ Λάγκερφελντ : Η επίδειξη – ύμνος στην Ελλάδα με κίονες και αρχαίες θεές

Μία επίδειξη μόδας - ύμνο για την Ελλάδα παρουσίασε την άνοιξη του 2017,  στο Παρίσι, ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σόου για τη συλλογή Chanel Cruise 2018

Μία επίδειξη μόδας – ύμνο για την Ελλάδα παρουσίασε την άνοιξη του 2017,  στο Παρίσι, ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σόου για τη συλλογή Chanel Cruise 2018.  Ο εμβληματικός σχεδιαστής, μεταμόρφωσε το Grand Palais, με ένα εντυπωσιακό σκηνικό από κίονες και ελαιόδεντρα, φέρνοντας την Ελλάδα μέσα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τη χώρα μας τη συλλογή «The Modernity of Antiquity» και αποτύπωνε το όραμα του Καρλ Λάγκερφελντ με παστέλ, χυτά ρούχα, που άφηναν ακάλυπτο τον έναν ώμο στα μοντέλα, grecian μοτίβα, χρυσές λεπτομέρειες και κεφάλια στολισμένα με κορδέλες ή στεφάνια με αποτέλεσμα τα μοντέλα να θυμίζουν αρχαίες θεές.

«Δεν είχε καμία σχέση με μια χώρα. Η πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει. Χρησιμοποιώ αυτό που μου αρέσει. Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα», δήλωνε τότε ο ίδιος  αναφερόμενος στη συλλογή του. «Θεωρώ την Ελλάδα ως την προέλευση της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία που έκτοτε έχει εξαφανιστεί», σημείωνε εξηγώντας την έμπνευση του από την Ελλάδα και πρόσθετε ότι:  «Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία και την κλασική Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες παραστάσεις γυναικών. Ή πιο όμορφες στήλες. Όλη η αναγέννηση, στην πραγματικότητα, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Είναι ύμνος στη νεότητα, το πόσο δυνατή και απρόβλεπτη είναι – όπως ακριβώς και οι ανελέητοι θεοί».

«Μέσα από τη μόδα εκφράζω τη γοητεία (σ.σ για την Ελλάδα) που είχα από την παιδική ηλικία. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν του Ομήρου», σημείωνε ο σχεδιαστής που είχε ανακαλύψει την ιστορία του Τρωικού πολέμου σε ηλικία επτά ετών, ενώ το WWD υπογράμμισε ότι ο Lagerfeld πέτυχε στην εποχή της ευαρέσκειας του Instagram να κάνει μια ισχυρή δήλωση πολιτισμού.

View this post on Instagram

@camhrl @vittoceretti @cara_taylorrr #CHANELCruise

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

View this post on Instagram

@annaewers #CHANELCruise

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

View this post on Instagram

#CHANELCruise

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024