Ελληνική μυθολογία: Πώς ωφελούν το παιδί οι διδακτικές ιστορίες
Η συμβολή του παραμυθιού και της μυθολογίας στην ανάπτυξη, εκπαίδευση, κοινωνική συμπεριφορά, αλλά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή και ανεκτίμητη
Σύμφωνα, με τους ειδικούς, η συμβολή του παραμυθιού και της μυθολογίας στην ανάπτυξη, εκπαίδευση, κοινωνική συμπεριφορά, αλλά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή και ανεκτίμητη. Με το να τους διαβάζεις παραμύθια, βοηθάς:
- Στη συναισθηματική ωρίμανση: Με τα παραμύθια, εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τρόπος αφήγησης, το συναίσθημα και το ύφος του αφηγητή.
- Στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων: Το παραμύθι βοηθά το παιδί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, όπως ο θάνατος, ο αποχωρισμός ή μία ασθένεια.
- Στην ανάπτυξη της φαντασίας του: Μάλιστα, όταν το παιδί μεγαλώσει περισσότερο, είναι πολύ δημιουργικό να γράψετε μαζί ένα παραμύθι.
- Στο να πάρει σπουδαία μαθήματα: Μέσα από τα παραμύθια, το παιδί μπορεί να πάρει σημαντικά μαθήματα για την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη.
- Στο να αναγνωρίσει τις αξίες της ζωής: Βοηθούν το παιδί να μάθει για σημαντικές αξίες της ζωής, όπως εκείνης της οικογένειας, της φιλίας. Επίσης, μαθαίνει από πολύ νωρίς για την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη βοήθεια, την έννοια της προσφοράς.
- Στη μαθησιακή ανάπτυξη: Τα παιδιά που μεγάλωσαν με παραμύθια, έχει παρατηρηθεί ότι μαθαίνουν να διαβάζουν πιο γρήγορα, όπως και να γράφουν. Επίσης, έχουν αποκτήσει πλούσιο λεξιλόγιο και χειρίζονται με μεγαλύτερη δεξιότητα το γραπτό λόγο
Εκτάκτως την Παρασκευή με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
Οι κορυφαίοι μύθοι του Αισώπου: Από τον τζίτζικα και το μυρμήγκι, τον λαγό και τη χελώνα, μέχρι την κότα με τα χρυσά αυγά και την αλεπού και τα σταφύλια σε μία συλλεκτική εικονογραφημένη έκδοση!
Μαζί, ο Μιχάλης Ράπτης ή Πάμπλο παρουσιάζει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μην χάσετε τον δεύτερο τόμο της ιστορικής προσφοράς.
Άλλοι, πάλι, τα τελευταία, κυρίως, χρόνια, δείχνουν μία αφοριστική διάθεση απέναντι στα παραμύθια, θεωρώντας πως όχι μόνο δεν έχουν διδακτικό χαρακτήρα, αλλά η θεματολογία τους, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή να περάσει εντελώς λανθασμένα μηνύματα στο παιδί.
Η αντίληψη αυτή, δεν βρίσκει φυσικά εφαρμογή σε μύθους και διδακτικές ιστορίες όπως αυτές του μεγάλου μυθολόγου, Αισώπου.
- Γιώργος Φαρσακίδης: Ο εικαστικός που γέμισε τα φοιτητικά δωμάτια του Πολυτεχνείου αφίσες από την εξορία
- Washington Post: Εκδίκηση και συρρίκνωση της κυβέρνησης προωθεί τάχιστα ο Τραμπ
- «Επιστρέφει στη Σάντος ο Νεϊμάρ»
- Ο André Rieu, ο «Βασιλιάς του Βαλς» επιστρέφει στην Αθήνα για νέα sold out
- Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακροδεξιά ρητορική – Νευρικότητα στη ΝΔ
- Ο Γέρι Μίνα της Κολομβίας χαστούκισε κάμεραμαν (vids)