Κάτοικοι της Αγγλίας και Ευρωπαίοι πολίτες μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε στο έργο του εικαστικού καλλιτέχνη Joe Sweeney, απλά αφήνοντας ένα μήνυμα για το Brexit. Με τίτλο  «+ 44 … Αφήστε ένα μήνυμα για την Ευρώπη».

Ο καλλιτέχνης προσκαλεί όλους να γίνουν μέλος του μόνιμου αρχείου της κοινής γνώμης σε αυτή την κεντρική στιγμή της ιστορίας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ο καλλιτέχνης θέλει να μοιραστείτε τι πραγματικά αισθάνεστε. Ωστόσο, το έργο αυτό αφορά την ελευθερία του λόγου, όχι την ομιλία του μίσους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

NOW LIVE! LINK IN BIO. On the eve of Brexit you can leave your very own message to the EU #message4europe #brexit #live #EU #Britain #Uk #dungeoness.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη +44 Leave A Message For Europe (@leaveamessage4europe) στις

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο καλλιτέχνης θα εγκαταστήσει ένα γλυπτό, εμπνευσμένο από κουτί τηλεφώνου 90s, στην παραλία Dungeness.

Βρίσκεται στο πιο νότιο-ανατολικό σημείο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο «νεκρός» τηλεφωνικός θάλαμος, λειτουργεί ως φάρος. Πρόκειται για μια νοσταλγική έκκληση για δράση – μια υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο επικοινωνήσαμε κάποτε – με μοναδικό μας όπλο, την φωνή.

«Η ανθρώπινη φωνή είναι η πιο ισχυρή μορφή επικοινωνίας, στην οποία ο τόνος και η απόχρωση που δίνουμε στα λόγια μας είναι το κλειδί», εξήγησε ο Sweeney. «Καταγράφοντας τα μηνύματα των συμμετεχόντων για την Ευρώπη, θέλω να συλλάβω την αντίληψη της ανθρωπότητας και οι φωνές που πιστεύω πως δεν ακούστηκαν από τη συζήτηση γύρω από τον Brexit».

Εκθέτοντας τα στοιχεία, το γλυπτό αντιπροσωπεύει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζοντας νέες προκλήσεις και ένα αβέβαιο μέλλον.

Θα παραμείνει σε ισχύ για 28 ημέρες, από την 1η Μαρτίου 2019 έως την προτεινόμενη ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.