Τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο έχουμε δει ότι πιο βλακώδες μπορεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους, πλασαρισμένο ως «Challenge» και χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να σκέφτονται τα παραμικρό να το ακολουθούν «τυφλά». Μάλιστα είχαν γίνει τόσα πολλά, που είχαμε αρχίσει να χάνουμε την πίστη μας στην εξυπνάδα του ανθρώπινου είδους.

Από ανθρώπους να πετούν τυριά στα πρόσωπα βρεφών, μέχρι άλλους να τρώνε κάψουλες χλωρίνης και άλλους να πηδούν από παράθυρα ξενοδοχείων μέσα σε πισίνες.

Έτσι λοιπόν -και ενώ είχαμε σταματήσει να έχουμε προσδοκίες- το διαδίκτυο το ίδιο ήρθε να μας εντυπωσιάσει, με μια… πρόκληση που όχι μόνο δεν θέτει σε κίνδυνο της ζωή κανενός, αλλά βοηθάει στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος!

Πρόκειται για το «Trashtag Challenge», το οποίο έχει ήδη εμπνεύσει εκατοντάδες κόσμου σε Twitter, Instagram και Reddit να βγουν μια βόλτα έξω και να μαζέψουν οποιοδήποτε σκουπίδι συναντούν μπροστά τους.

Είναι πανεύκολο και πάνω από όλα ακίνδυνο: Για να συμμετάσχει κάποιος στο viral challenge, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εντοπίσει μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσει και στη συνέχεια να δημοσιεύσει φωτογραφίες το «πριν» και το «μετά», χρησιμοποιώντας, φυσικά το hashtag #trashtag.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο challenge δεν είναι καινούργιο. Κυκλοφορεί από το 2015, όταν η UCO, εταιρία που κατασκευάζει εξοπλισμό για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, είχε ξεκινήσει το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει 10.000 απορρίμματα από την φύση μέχρι τον Οκτώβριο του 2016. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό ξεχάστηκε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως η πρωτοβουλία άρχισε ξανά να «εξαπλώνεται» με εκατοντάδες χρήστες να διαφημίζουν την ιδέα, προσκαλώντας άλλους να βρουν «ένα μέρος που χρειάζεται καθάρισμα» και να τραβήξουν μια φωτογραφία όταν «θα έχουν κάνει κάτι γι’ αυτό».

Εντάξει, δεν είναι εύκολο όπως να πετάς τυρί στο πρόσωπο βρέφους, ή να καταπίνεις χλωρίνη, ωστόσο κάνει καλό στον πλανήτη!