Εάν ο Παναθηναϊκός θέλει να νικήσει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής και να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι, θα χρειαστεί αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η επαναφορά του Φεντερίκο Μακέντα στα γκολ.
Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον κύκλο των ντέρμπι για φέτος (εξαιρείται το ματς με τον Άρη) υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό για την 25η αγωνιστική της Super League. Το «τριφύλλι» βρίσκεται ένα ματς μακριά από το να μην καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι μέσα στη σεζόν, αρνητική επίδοση που έχει συμβεί μόνο μία φορά τα τελευταία 10 χρόνια. Ακόμα και την περσινή –καταστροφική κατά γενική ομολογία- χρονιά, κατάφερε να νικήσει με 1-0 τους «ερυθρόλευκους» στη Λεωφόρο, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.