Σκοπιανά ΜΜΕ : Αυτός είναι ο Ελληνας που αρνήθηκε να βομβαρδίσει τη Σερβία
Στον έλληνα στρατιωτικό που αρνήθηκε να συμμετάσχει στους βομβαρδισμούς του 1999 κατά της Σερβίας, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας της Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή την επέτειο από την έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών.
Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, η Ελλάδα, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτάχθηκε σθεναρά σε μια τέτοια πράξη.
Εκείνη την εποχή, ο πλοίαρχος Μαρίνος Ριτσούδης έγινε πραγματικός ήρωας στη Σερβία αφού αποφάσισε να μην τη βομβαρδίσει.
Αρνήθηκε να κατευθύνει το πλοίο του στην Αδριατική θάλασσα και να βομβαρδίσει τη Σερβία.
«Στη χώρα του τιμωρήθηκε»
Παρόλο που έγινε ήρωας στη Σερβία, στη χώρα του κατακρίθηκε, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης δύο ετών και απολύθηκε από την υπηρεσία.
Ο Μαρίνος Ριτσούδης, καταλήγει το δημοσίευμα της pressingtv.mk, έλαβε τιμητικό βραβείο από τη Σερβία πριν από λίγα χρόνια και λέει ότι θα κάνει το ίδιο και σήμερα, δηλαδή θα προστατεύσει τους ορθόδοξους αδελφούς του.
Πηγή: echedoros-a.gr
- Αγρίνιο: Βίντεο ντοκουμέντο 20 μήνες πριν από το φονικό – Δράστης και θύμα διασκέδαζαν μαζί
- Το σχέδιο του Σαμ Άλτμαν, CEO της OpenAI, να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στο μυαλό μας
- Ποδοσφαιριστής έριξε… νοκ-άουτ αντίπαλο με αγκωνιά! Συνελήφθη και αποδεσμεύθηκε από την ομάδα του
- «Αηδιαστικά μορφωμένοι» – Το νέο trend των social media θα μας κάνει πιο έξυπνους, ή απλά πιο ενοχλητικούς;
- Ιράν: Ο αρχηγός της αστυνομία καλεί τους διαδηλωτές «να παραδοθούν» για να αντιμετωπιστούν με «επιείκεια»
- Ο κομβικός ρόλος του Ζέλσον στην μεγάλη «μάχη» με την Λεβερκούζεν




