Τάκης Μόσχος: Η «Γλυκιά Συμμορία», ο εθισμός και η Σκόπελος
Ο 68χρονος ηθοποιός Τάκης Μόσχος, γνωστός από τη συμμετοχή του στη θρυλική ελληνική ταινία «Γλυκιά Συμμορία» στον ρόλο του «Αργύρη» και στο «Μετέωρο και Σκιά» του Τάκη Σπετσιώτη στον ρόλο του «Ναπολέων Λαπαθιώτη», νοσηλεύεται εδώ και μέρες σε δημόσιο νοσοκομείο, μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο
Ο 68χρονος ηθοποιός Τάκης Μόσχος, γνωστός από τη συμμετοχή του στη θρυλική ελληνική ταινία «Γλυκιά Συμμορία» στον ρόλο του «Αργύρη» και στο «Μετέωρο και Σκιά» του Τάκη Σπετσιώτη στον ρόλο του «Ναπολέων Λαπαθιώτη», νοσηλεύεται εδώ και μέρες σε δημόσιο νοσοκομείο, μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η κατάσταση της υγείας του γνωστού ηθοποιού είναι σοβαρή.
«Ο Τάκης έχει καταφέρει να ξεπεράσει πολλές δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του, δίνοντας μεγάλες μάχες. Ελπίζουμε και τώρα να βγει νικητής και να είναι κοντά μας πιο δυνατός» είχε δηλώσει την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του άτομο από το περιβάλλον του ηθοποιού.
Τα τελευταία νέα για την υγεία του δεν είναι ευχάριστα. Ο Τάκης Μόσχος βρίσκεται σε κώμα, μετά από σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και χρειάζεται αίμα.
Στο παρελθόν, ο Τάκης Μόσχος είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του εθισμού του στα ναρκωτικά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η περιπέτεια που έζησε τον έσπρωξε να αλλάξει τη ζωή του, να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει στη Σκόπελο.
Η Γλυκιά Συμμορία του 1983, σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας ταινιών την οποία ο σκηνοθέτης ονόμασε «Τα χρόνια της χολέρας».
Ο πρωτότυπος ελληνικός τίτλος είναι μια αναφορά στον ελληνικό τίτλο της ταινίας του 1969 του Σαμ Πέκινπα, «Η άγρια συμμορία», και τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Γιώργος Χατζηνάσιος.
Το 2006 ψηφίστηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, ως μια από τις δέκα καλύτερες ελληνικές ταινίες, κατακτώντας την 9η θέση. Η «Γλυκιά Συμμορία» το 1984, κυκλοφόρησε και σαν μυθιστόρημα, από τον δημιουργό της Νίκο Νικολαΐδη.
Η Σκόπελος
Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, έζησε μία πολυτάραχη ζωή με πολλές καταχρήσεις και ουσίες, αλλά κατάφερε να γλιτώσει. Τελικά βρήκε το «λιμάνι» της ζωής του στη Σκόπελο.
Ο ίδιος λέει στη συνέντευξη του: «Έφυγα από την Αθήνα γιατί κούρασα και κουράστηκα, με τη γκλάβα μου. Κάποια στιγμή δεν πήγαινε άλλο, από καμιά άποψη. Και προέκυψε η Σκόπελος, εντελώς τυχαία».
»Πήγα μερικά καλοκαίρια, ένα φθινόπωρο αποφάσισα να μείνω λίγο περισσότερο, μετά μπήκε ο χειμώνας και δεν ήθελα να φύγω, και τελικά, αφού έβγαλα τον πρώτο χειμώνα, πήρα τον αέρα, που λένε. Είμαι πολύ τυχερός που βρέθηκε αυτό το μέρος, για να με πετάξει το κύμα εκεί, για να μην πνιγώ.Αυτό που κάνω στη Σκόπελο είναι πολύ πιο ιερό από οποιαδήποτε ταινία. Σκηνοθετώ μία ομάδα από ερασιτέχνες και ανεβάζουμε δυο παραστάσεις το χρόνο και γυρνάμε εκεί, στα γύρω νησιά, σαν μπουλούκι. Είναι πολύ ωραίο. Πολύ».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skopelos.com, το τελευταίο διάστημα ασχολούνταν με την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ) στην οποία διατελούσε σκηνοθέτης, ενώ ήταν και σκηνογράφος, ενδυματολόγος, επιμελητής μουσικής, βαφέας και συντηρητής του παλιού κινηματογράφου «Ορφέας», στον οποίο δίνονται παραστάσεις.
«Είχα μια υπεροψία στο παρελθόν. Θέλω αν ακούω καλά λόγια για τη δουλειά μου, για μένα, αλλά πια έχω κατέβει από το καλάμι. Και έτσι το ευχαριστιέμαι περισσότερο» έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν.
Η τελευταία του θεατρική εμφάνισή του ήταν τον Ιούλιο του 2012 στη Μικρή Επίδαυρο με την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ως μέλος της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ.
Έκτοτε συμμετείχε σε τρεις ταινίες. Πρόκειται για τους «Αισθηματίες» του Ν. Τριανταφυλλίδη, «Το Μαξιλάρι» του Κ. Καλογιάννη και πιο πρόσφατα στην «Τσακισμένη Ψυχή» του Β. Χριστοφιλάκη.
- Πιτ Χέγκσεθ: Λατινικές φράσεις, ελληνικά γράμματα και όπλα – Τα τατουάζ του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ
- Πούτιν σε Σολτς: Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη νέα εδαφική πραγματικότητα
- Βεζένκοφ για την αποχώρησή του για το NBA: «Το χρωστούσα στον εαυτό μου, έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή» (vid)
- Γιάννης Μετζικώφ: 140 αδημοσίευτα έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη μόνο για το βλέμμα μας
- Ευφορία στην αγορά crypto λόγω Τραμπ – Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση
- Ελλείψεις εργατικού δυναμικού: Η διαπραγματευτική δύναμη πίσω στους εργαζόμενους;