Κιν : Το θύμα ρατσισμού πληρώνει πρόστιμο για θέατρο
Το πειθαρχικό δικαστήριο της Serie A ανέβαλε την απόφαση για τη ρατσιστική επίθεση προς τον Μόιζε Κιν κατά τη διάρκεια αγώνα με την Κάλιαρι και επέβαλε πρόστιμο στον παίκτη για θέατρο στον ίδιο αγώνα
Οι οπαδοί της Κάλιαρι καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Γιουβέντους έκαναν τον γνωστό ήχο της μαϊμούς εκδηλώνοντας απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά με θύμα τον Μόιζε Κιν. Ο ίδιος όταν σκόραρε, στάθηκε μπροστά τους και άνοιξε τα χέρια του, θέλοντας να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο στον οχετό τους.
Το συμβάν στο 85ο λεπτό προκάλεσε τη θυμωμένη αντίδραση του συμπαίκτη του Κιν, Ματουϊντί, ο οποίος παραπονέθηκε ότι υπέστη κι αυτός ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Κάλιαρι, πέρυσι.
Παρόλα αυτά, το πειθαρχικό όργανο του ιταλικού πρωταθλήματος, ανέβαλε την απόφαση σχετικά με το άνωθεν συμβάν και «έτρεξε» να τιμωρήσει τον νεαρό άσο για… θέατρο στο ίδιο παιχνίδι.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο δήλωσε την Παρασκευή (05/04) ότι είχε ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την ομάδα που κάνει την σχετική έρευνα και τις δημόσιες Aρχές «για να διαπιστώσει σε ποιες φάσεις του αγώνα έγινε στόχος της κερκίδας ο Κιν, με συμπεριφορές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως φυλετική διάκριση».
Επίσης, έπρεπε να καθοριστεί «η πραγματική διάσταση και αντίληψη» της φερόμενης ρατσιστικής κακοποίησης, ανέφερε το δικαστήριο.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω ωστόσο, το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στον 19χρονο 2.000 ευρώ ($ 2.242) για θέατρο στην περιοχή με σκοπό να εκμαιεύσει πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, για το οποίο πήρε κίτρινη κάρτα.
Italian FA fine Moise Kean €2,000 for diving during clash with Cagliari in which teenager racially abused… but fans will be investigated for abusive chants aimed at Juventus striker https://t.co/vXtRm1KxVF
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Σλάβια Πράγας – Μπαρτσελόνα. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Σλάβια Πράγας – Μπαρτσελόνα για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Γαλατάσαραϊ και Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθαν ισόπαλες 1-1 και θα πρέπει να περιμένουν τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της League Phase του Champions League για να δουν αν θα φτάσουν στους στόχους τους.
LIVE: Μαρσέιγ – Λίβερπουλ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Μαρσέιγ – Λίβερπουλ Φρανκφούρτης για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 σετ στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη από την Καρλοβάρσκο και θα πάει στην Τσεχία για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση την επόμενη εβδομάδα.