Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στη βόρεια Γαλλία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι εισήλθαν σε καφετέρια στην πόλη Τουρκουάν και πυροβόλησαν αδιακρίτως.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα France Info, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας, οι δύο από αυτούς συνελήφθησαν κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, ενώ ακόμα ένα αναζητείται.
Σύμφωνα πάντα με τα τοπικά ΜΜΕ, λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) τουλάχιστον τρεις κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ στο μπαρ, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό.
Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα άσπρο βαν, ωστόσο μετά από μίνι καταδίωξη οι δύο συνελήφθησαν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.