Ο απρεπής Γαβρόγλου και η ρουσφετολογική ίδρυση Σχολών
Είναι η πρώτη φορά – μεταπολιτευτικά- που με βουλευτικές τροπολογίες της νύχτας και της ντροπής ιδρύονται ασχεδίαστα, «στα κουτουρού» και χωρίς καμία σοβαρή μελέτη πανεπιστημιακές σχολές
- H ιστορία του καθηγητή που εφηύρε το μπάσκετ για να κρατά τους μαθητές του σε φόρμα τον χειμώνα
- ΠΑΣΟΚ: Όσους Βελόπουλους και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αποπροσανατολίζονται
- Όγδοη σορός εντοπίστηκε σε παραλία της Γαύδου
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μπέρδεψε τους μπλε φακέλους στο υπουργικό, διαβάζοντας αυτούς του… 2019
Ο απρεπής Υπουργός Παιδείας και η ρουσφετολογική ίδρυση Σχολών
Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ψήφισε βιαστικά και αυταρχικά ένα νομοσχέδιο- τερατούργημα για την Παιδεία , χωρίς στοιχειωδώς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των αντίστοιχων φορέων που δραστηριοποιούνται στο εκπαιδευτικό πεδίο !
Όμως πάνω από όλα ο Κώστας Γαβρόγλου απέδειξε πολιτισμικά ότι είναι απρεπής , αφού εξόργισε τους πάντες με το ειρωνικό – και ενίοτε λούμπεν- ύφος με το οποίο απαξίωσε τους συναδέλφους του των άλλων κομμάτων κατά τη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή του ανωτέρω «τερατουργήματος»!
Έτσι όταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης του άσκησε κριτική , γιατί έφερε ένα τεράστιο νομοσχέδιο τη Μεγάλη Εβδομάδα για να περάσει από τη Βουλή με τη «διαδικασία του κατεπείγοντος» , η εξοργιστική απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου ήταν η εξής:
«Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι θρησκευόμενο»! Αν αυτό δεν είναι βάρβαρη πολιτισμική απρέπεια και προσπάθεια χυδαίας απαξίωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών , τότε τι άλλο είναι;
Και περαιτέρω , όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ του έκανε μια παρόμοια κριτική, ο είρων Υπουργός Παιδείας απάντησε : «Το πρόβλημά σας είναι πως το νομοσχέδιο είναι μεγάλο; Έπρεπε να σας στείλουμε κάποιους για να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση»!
Επομένως είναι προφανές ότι ο αγενής Υπουργός δεν έχει διαβάσει ποτέ το βιβλίο του George Steinert «Τα μαθήματα των δασκάλων». Και αυτό, γιατί ένας πραγματικός δάσκαλος ( αφού ήταν καθηγητής πανεπιστημίου) δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ένα τέτοιο «αντιπαιδαγωγικό» και απαράδεκτο ύφος!
Επί της ουσίας τώρα. Είναι η πρώτη φορά – μεταπολιτευτικά- που με βουλευτικές τροπολογίες της νύχτας και της ντροπής ιδρύονται ασχεδίαστα, «στα κουτουρού» και χωρίς καμία σοβαρή μελέτη πανεπιστημιακές σχολές!
Και όλα αυτά για να υποβοηθηθούν ρουσφετολογικά στις εκλογικές τους περιφέρειες κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ( μήπως και πάρουν καμία ψήφο και εκλεγούν)!
Έτσι ιδρύονται ξαφνικά :
1 Σχολή Μουσειολογίας στην Έδεσσα ( με τροπολογία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρη και Σηφάκη)!
2. Σχολή Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος ( με τροπολογία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γκιόλα)!
3. Τμήμα Κινηματογράφου στη Φλώρινα ( με τροπολογία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σέλτσα)!
4. Τμήμα Παραγωγής Οπτικοαστικών μέσων στην Κοζάνη ( με τροπολογία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μουμουλίδη και Δημητριάδη)!
Εάν αυτό δεν συνιστά «εκπαιδευτική παρακμή», τότε τι άλλο είναι; Με άλλα λόγια να ξεφυτρώνουν αιφνιδίως πανεπιστημιακές Σχολές , όχι γιατί υπάρχουν «γνωστικές ανάγκες», αλλά για να εξυπηρετηθούν ρουσφετολογικά κάποιοι Βουλευτές ( ή και κάποιοι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να τροφοδοτηθεί η αντίστοιχη τοπική κατανάλωση)!
Υπό αυτό το πρίσμα οι φοιτητές αντιμετωπίζονται «ως καταναλωτές κρέατος» και όχι ως γνωστικά υποκείμενα!
Τέλος επιλεκτικά θα ήθελα να αναφέρω, ότι ιδρύεται ετσιθελικά και «πραξικοπηματικά» τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα , όταν διαφωνούν οι πάντες σε σχέση με το εγχείρημα αυτό ( το οποίο καμία άλλη Κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει στη Βουλή, αφού είναι μια παλιά υπόθεση).
Έτσι διαφωνούν:
1 « Η δικηγορική αγορά», αφού η δικηγορία – ιδίως στα χρόνια της κρίσης- έχει εκμηδενιστεί και ένα 60% των δικηγόρων «φυτοζωεί»! Εξάλλου έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό δικηγόρων στην Ευρώπη ( σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας μας).
2 Διαφωνούν οι υφιστάμενες Νομικές Σχολές, αφού προτείνουν, αντί να ιδρυθεί νέα Νομική Σχολή, να ενισχυθούν με κρατικούς πόρους οι ήδη υπάρχουσες ( οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα για την ενημέρωση των βιβλιοθηκών τους, την έρευνα, ή τη «φύλαξη», λόγω της βάρβαρης υποχρηματοδότησης).
Και όλα αυτά τροφοδοτούν και την εγκληματική ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους, για την οποία, βεβαίως, ο είρων Υπουργός Παιδείας «δεν δίνει δεκάρα», αφού λίγο έως πολύ επανάφερε το καταστροφικό πανεπιστημιακό άσυλο ( τροποποιώντας απαράδεκτα το άρθρο 3 του ν.4009/2011)!
Το συμπέρασμα; Η 23 Απριλίου 2019- κατά την οποία ψηφίστηκε το ανωτέρω νομοσχέδιο- θα καταγραφεί ως μαύρη μέρα για την εκπαίδευση!
Ο Γρηγόρης Καλφέλης είναι Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (kalfelis@law.auth.gr)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις