Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση
Η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο, στο οποίο δεσπόζει το κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.
Η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο, στο οποίο δεσπόζει το κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.
Γιατί όμως τρώμε τη μαγειρίτσα τη συγκεκριμένη βραδιά;
Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.
Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι. Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά από την αποχή(νηστεία).
Ο συμβολισμός της κρύβεται στα χορταρικά, τα οποία συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι σε ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους.
Πάσχα στα Εβραϊκά σημαίνει «έξοδος».
Για τους Χριστιανούς, Πάσχα σημαίνει πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.
- Η τεσσάρα κόντρα στην ΑΕΚ «εκτόξευσε» τον Ολυμπιακό – Το +11% και τα δεδομένα στη «μάχη» του τίτλου (pic, vid)
- Η μεγάλη κίνηση του Παύλου Πολάκη
- Πλάτων: Η ιδέα του αγαθού (Μέρος ΚΒ’)
- Τεμπονέρας: «Ο Κασσελάκης ήταν το σύμπτωμα της παθογένειας, όχι η αιτία – Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»
- Σε ανησυχητική κατάσταση η Νικόλ Κίντμαν: Εργάζεται σε εξαντλητικό βαθμό για να ξεπεράσει το πένθος της
- Ρωσία: «Μαζική επίθεση» στο Κουρσκ – Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι καταρρίφθηκαν επτά ουκρανικοί πύραυλοι