Πικρός θα παραμείνει ο καφές στο… φλιτζάνι
Τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ που πωλείται στο ράφι έρχεται στη Βουλή
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Μειώσαμε τον ΦΠΑ του καφέ στο ράφι και όχι στις καφετέριες δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας διευκρινιστικά πως για τον σερβιριζόμενο καφέ «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια» μείωσης του ΦΠΑ.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε «θα υπάρχουν τροπολογίες για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ», λέγοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.
Για τον ΕΝΦΙΑ είπε «τον μειώσαμε φέτος και θα τον μειώσουμε και του χρόνου», λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ για οριζόντια μείωση του φόρου κατά 30%, λέγοντας ότι υπήρξαν αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ φέτος, αρνούμενος πάντως ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιβάρυνε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε περιοχές όπως το Κερατσίνι και το Πέραμα.
Για την μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι πέρσι τέτοια εποχή έλεγε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και μερικούς μήνες αργότερα ελήφθη η σχετική απόφαση, καλώντας όλους να μην βιάζονται και ουσιαστικά προεξοφλώντας ότι το ίδιο θα γίνει και με την μείωση του αφορολόγητου. Όπως ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «στον Προϋπολογισμό του 2020 θα έχουμε και τις προτάσεις μας για την μείωση του αφορολόγητου και για τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, αλλά και επιπλέον μέτρα», μεταθέτοντας ουσιαστικά τις «ανακοινώσεις» για τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε πρέπει η Ελλάδα να καταθέσει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σε ότι αφορά το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, είπε ότι «επί τέσσερα χρόνια ήμασταν υπό σκληρή επιτήρηση και πίεση των δανειστών και παρά ταύτα κατορθώσαμε να αυξήσουμε τα όρια προστασίας, ενώ οι δανειστές ήθελαν η κάλυψη του «νόμου Σταθάκη» να αφορά μόνο όσους παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δηλαδή τους φτωχότερους των φτωχών».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις