ΕΛΙΑΜΕΠ: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα μείνει πίσω από τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ»
«Tην ανάγκη αναδιαμόρφωσης του ασφαλιστικού και του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλαγής στο οικονομικό υπόδειγμα, αλλά και προώθησης μέτρων για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης» επεσήμανε ο Κώστας Κωστής.
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- Ακόμη περισσότερες «καταστροφές» στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν υπόσχεται ο Πούτιν
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
«Tην ανάγκη αναδιαμόρφωσης του ασφαλιστικού και του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλαγής στο οικονομικό υπόδειγμα, αλλά και προώθησης μέτρων για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης» επεσήμανε ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Κωστής, στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάλεξης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για το 2019.
Προειδοποίησε δε ότι «χωρίς τις αναγκαίες αυτές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα είναι μαθηματικώς βέβαιο πως θα μένει όλο και περισσότερο πίσω από τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ».
«Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολιτικό δεν είναι οικονομικό», είπε, για να προσθέσει ότι «το πολιτικό σύστημα – που οδήγησε την χώρα στην κρίση- δεν είναι ακόμη και σήμερα σε θέση να την κάνει να ανασάνει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας».
Στην ομιλία του με θέμα: «Ο Πλούτος της Ελλάδας. Σκέψεις για την ελληνική οικονομία του 20ου και 21ου αιώνα» έκανε ένα ταξίδι στην ελληνική οικονομία, σκιαγραφόντας τις συνθήκες που βοήθησαν την χώρα μας να καταφέρει να ξεπεράσει τις καταστροφικές συνέπειες δύο παγκοσμίων και ενός εμφυλίου πολέμου, καθώς και τις παραμέτρους που συνέβαλαν στην ευρωπαϊκή της πορεία.
Φθάνοντας στο σήμερα είπε, ότι «δεν έχουμε μάθει τίποτα από το παρελθόν» και σημείωσε ότι η χώρα αναπαράγει τη διαγενεακή ανισότητα για να καταλήξει ότι «πρέπει κάτι να γίνει» και γι αυτό «πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα κατά πρόσωπο, κάτι που αποφεύγουμε».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις