Προειδοποίηση ξένων οίκων για τα «πακέτα» Τσίπρα
«Καμπανάκια» στην κυβέρνηση για τα προεκλογικά «πακέτα» Τσίπρα κρούουν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας όσο και οι ξένοι οίκοι.
- The Jerusalem Post: H Χαμάς κάνει comeback – Αναγεννήθηκε ή είχε περισσότερους μαχητές;
- Ο Αλέξης Κούγιας απαντά στα σχόλια για την εικόνα του: «Είναι γνωστό το πρόβλημα υγείας μου»
- «Πληρωμένη απάντηση» της πρόεδρου του Μεξικού στον Τραμπ: «Γιατί όχι Αμέρικα Μεξικάνα»
- To ερωτικό γράμμα του Τζίμι Κάρτερ προς τη σύζυγό του, Ρόζαλιν
«Καμπανάκια» στην κυβέρνηση για τα προεκλογικά «πακέτα» Τσίπρα κρούουν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας όσο και οι ξένοι οίκοι.
Ο διοικητής της ΤτΕ αμφισβητεί την ύπαρξη υπερπλεονάσματος φέτος, βασιζόμενος στα ταμειακά στοιχεία που παρακολουθεί η ΤτΕ, ενώ προειδοποιεί ότι η παροχολογία μπορεί να οδηγήσει σε ανάγκη για νέα μέτρα και για περικοπή δαπανών ΠΔΕ με προφανείς δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία.
Οι προειδοποιήσεις του κ. Στουρνάρα ήρθαν την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε προαναγγελία και για άλλες παροχές στο τέλος του έτους και στη Βουλή ψηφίζονταν οι διατάξεις για τη λεγόμενη «13η σύνταξη» και τις μειώσεις στο ΦΠΑ.
Οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης στον προϋπολογισμό, ενώ οι δανειστές διαφωνούν με το προεκλογικό πακέτο παροχών Τσίπρα και απειλούν με κυρώσεις, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν την πλήρη εξόφληση της πρωτης μεταμνημονιακής δόσης, από την οποία έχουμε πάρει μόνο το μισό κομμάτι.
Σε έκθεσή της η Goldman Sachs επισημαίνει ότι τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα για δημοσιονομικό εκτροχιασμό αναμένεται να χτυπήσει η Κομισιόν στην αποτίμηση των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων της ευρωπεριφέρειας, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.
Όπως αναφέρει η Goldman Sachs, η Κομισιόν αναμένεται να προβλέψει ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ τόσο το 2019 όσο και το 2020.
Επίσης, αναμένεται να αναφέρει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης παραμένουν κάτω από το όριο του 15% του ΑΕΠ και ότι το «μαξιλάρι» ρευστότητας θα καλύψει τις λήξεις ομολόγων ως τα μέσα του 2021.
Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Bloomberg δημιουργεί ανησυχίες στις αγορές για το τι θα γίνει το φθινόπωρο, αναφέροντας ότι η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει την επόμενη επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις