Ποια είναι η λυρική τραγουδίστρια που δεν θέλει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, υποψήφια με το Νάσο Ηλιόπουλο τονίζει ότι δεν είναι αυτός ο πολιτισμός που θέλουν
Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο με την Μαργαρίτα Συγγενιώτου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με το Νάσο Ηλιόπουλο, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ζάππειο. Η Συγγενιώτου βρέθηκε μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κ δήλωσε πως «αυτό δεν είναι ο πολιτισμός που θέλουμε στην πόλη μας», προκαλώντας σάλο στο διαδίκτυο.
Η Μαργαρίτα Συγγενιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη και φούγκα) και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο, με καθηγήτρια μονωδίας την Καίτη Παπαλεξοπούλου. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1977 με δίπλωμα μονωδίας, Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο.
Μα τι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους;
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Ηλιόπουλο: Ο Μ.Αλέξανδρος δεν είναι ο πολιτισμός που θέλουμε να έχει η πόλη μας.
Δείτε εδώ το σποτ: https://t.co/Cw48FuOSBo pic.twitter.com/t2muB1UeAi
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) May 15, 2019
Έχει εμφανισθεί ως μονωδός σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το 1996 συνεργάζεται μόνιμα με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής (ΕΣΣΜ), ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, πολλά εξ αυτών σε πρώτη εκτέλεση. Κατά την περίοδο 1995-2015 τραγούδησε στην ΕΛΣ στις παραγωγές των έργων:
Έτσι κάνουν όλες [Così fan tutte], Ο μαγικός αυλός [Die Zauberflöte], Φίλησέ με, Καίτη [Kiss me, Kate], Ευγένιος Ονιέγκιν, Η απαγωγή από το σεράι [Die Entführung aus dem Serail], Μαινόμενος Ορλάνδος [Orlando furioso], Σταχτοπούτα [Cenerentola], Η μεγάλη μορφή του θανάτου [Le grande macabre]. Συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή της ΕΛΣ. Το 1998, ως μέλος της European Union Opera τραγούδησε σε παραγωγή της όπερας Ευγένιος Ονιέγκιν. Εμφανίστηκε ως Αρτσέτρο [Ευρυδίκη/Euridice του Πέρι] στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ του Κέντρου Δελφών (1999), ως Λυκίδας [Ολυμπιάδα/Olympiade του Βιβάλντι] στο Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου (2001), ως Μαντάμ Φλόρα [Το μέντιουμ/The medium] στον χώρο «Μπετόν» (2013), Αικατερίνη [Η Αγία Ιωάννα στην πυρά/ Jeanne d’Arc au bûcher] (2004/05) και Φλόρα [Τραβιάτα/La traviata] σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις ελλήνων συνθετών (Ι. Ιωαννίδης, Γ. Α. Παπαϊωάνου κ.ά.). Διδάσκει μονωδία στο Κεντρικό Ωδείο και μιούζικαλ στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις