Στο «φως» νέα στοιχεία για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο
Νέα ανατρεπτικά στοιχεία στην υπόθεση του θανάτου του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυµνο φέρνει νέα έκθεση ειδικού πραγµατογνώµονα, µε την οποία η οικογένεια του θύματος θα ζητήσει να βγει η υπόθεση από το αρχείο.
- «Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης», λέει ο Μπορέλ
- «Οι θάνατοι από τροχαία ισοδυναμούν με 12 Τέμπη τον χρόνο - Πάνω από 120 θύματα εγκαταλείφθηκαν το 2024»
- Παρέμβαση Δένδια για τον καρκινοπαθή αστυνομικό - Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα αίτια της καθυστέρησης
- Ο Κηφισός δεν θα άντεχε το νερό του Ντάνιελ ή της Βαλένθια - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τον λόγο
Νέα ανατρεπτικά στοιχεία στην υπόθεση του θανάτου του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυµνο φέρνει νέα έκθεση ειδικού πραγµατογνώµονα, µε την οποία η οικογένεια του θύματος θα ζητήσει να βγει η υπόθεση από το αρχείο.
Οι συγγενείς του άτυχου φοιτητή δε σταμάτησαν να αναζητούν την αλήθεια, καθώς δεν πίστεψαν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πτώση από τα βράχια. Για τον λόγο αυτόν ανέθεσαν σε μηχανολόγο μηχανικό την εκπόνηση έκθεσης για τις συνθήκες θανάτου, σύμφωνα με την οποία αποκλείεται η περίπτωση ατυχήματος.
Το «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της νέας έκθεσης, βάσει της οποίας ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, θα ζητήσει να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης.
Ο κύριος, Παναγιώτης Μαδιάς, ο μηχανολόγος μηχανικός, μέτρησε τις δυνάμεις που δέχτηκε το σώμα του άτυχου νεαρού κατά τη φερόμενη πτώση από τα βράχια. Η πρώτη πτώση από ύψος 57 μέτρων, μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε το φούτερ του φοιτητή, και η δεύτερη 30 μέτρων μέχρι το σημείο όπου εντοπίστηκε το παπούτσι του.
Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις
Οι δυνάμεις που δέχτηκε το σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου στις δυο φερόμενες πτώσεις ήταν της τάξεως των 2,9 τόνων κατά την πρώτη κατακρήμνιση από τα 57 μέτρα, και 2,1 τόνων κατά την δεύτερη από ύψος 30 μέτρων. Η δε ταχύτητα που είχε το σώμα ήταν της τάξεως των 120 χλμ/ώρα στην πρώτη πτώση και 55,7 χλμ/ώρα στην δεύτερη.
Με τα παραπάνω δεδομένα συνάγεται το συμπέρασμα ότι εάν ο 21χρονος πράγματι είχε πέσει από τα βράχια τότε θα είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα και θραύση οστών στο σύνολο του σκελετού του αλλά και εκδορές μεγάλης έκτασης, σε βαθμό που το θύμα δεν θα ήταν αναγνωρίσιμο.
Η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση, έδειξε ωστόσο, οτι δεν διαπιστώθηκαν ανάλογης βαρύτητας κακώσεις, με κατάγματα οστών και εσωτερικών οργάνων, λόγω της αναπτυχθείσας μεγάλης κινητικής ενέργειας.
Συνεπώς ο θάνατος του φοιτητή δεν οφείλεται σε πτώση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του πραγματογνώμονα.
Άνθρωπος από το περιβάλλον του νεαρού, αναφέρει στην εφημερίδα πως ο άτυχος φοιτητής μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρός.
«Πιστεύουμε πως ο Νικόλας δολοφονήθηκε»
«Πιστεύουμε πως ο Νικόλας δολοφονήθηκε. Η περιοχή όπου βρέθηκε το παιδί φημίζεται για την παραβατικότητά της. Είναι γνωστό αυτό στην Κάλυμνο, χωρίς να σημαίνει τίποτα για το υπόλοιπο νησί. Ο Νικόλας, ίσως να είδε κάποια συναλλαγή που δεν έπρεπε να δει, με αποτέλεσμα κάποιοι να θέλουν να του κλείσουν το στόμα. Υπάρχει βίντεο από drone που δείχνει το σημείο όπου βρέθηκε το σώμα του, χωρίς να φαίνεται εκεί κανένα πτώμα. Συνάγεται το συμπέρασμα πως τον σκότωσαν αλλού και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το πτώμα εκεί όπου τελικά βρέθηκε. Δεν εξηγείται διαφορετικά», ανέφερε ο νονός του φοιτητή, Γιάννης Παπαπρουσάκης.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα με όπλο τα νέα στοιχεία να ανατρέψει τα δεδομένα.
Ο φάκελος μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, η οποία έλαβε υπόψη ιατροδικαστική έκθεση που ανέφερε πως «ο θανών, συνέπεια ατυχήματος, κατρακύλησε από μεγάλο άγνωστο ύψος, αρχικά εν ζωή, και κατέληξε σε σημείο του βραχώδους υψώματος, ενώ στη συνέχεια για άγνωστο λόγο, αλλά πιθανώς λόγω της βροχόπτωσης, κατέπεσε στο έδαφος, χωρίς να προκύπτει η εμπλοκή κάποιου ατόμου στο συμβάν».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις