Ανεξάρτητοι Ελληνες τέλος – Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές
Μετά την καταδίκη τους στις ευρωεκλογές αποφασίστηκε να μην συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου
- Διεθνής ποδοσφαιρίστρια έπεσε σε κώμα μετά από επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο
- Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι
- Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν να αγοράζουν είδη πολυτελείας;
- «Σερ: Aπομνημονεύματα»: Οι αυτοκτονικές τάσεις, η παρανοϊκή ζήλια και ο χωρισμός με τον Σόνι Μπόνο
Το τέλος ενός κόμματος που γεννήθηκε στα μνημονιακά χρόνια, που υπηρέτησε τον λαϊκισμό όσο κανένα, που συγκυβέρνησε με την Αριστερά και που ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών για τα δεινά της χώρας, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ξεπουλήθηκε το Μακεδονικό, ρίχνει τίτλους τέλους.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου αποφάσισαν να μην κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές, σηματοδοτώντας το τέλος τους, έπειτα και από την «εξαφάνιση» του ποσοστού τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που συνεδρίασε σήμερα Κυριακή, αποφασίστηκε ότι μετά το ισχνό ποσοστό που κατέγραψε στις ευρωεκλογές, λαμβάνοντας 0,8%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45.046 ψήφους πανελλαδικά, δεν υπάρχει λόγος να κατέβει στις κάλπες της 7ης Ιουλίου
Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση των βουλευτών και της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΑΝΕΛ, υπό τον πρόεδρο, Πάνο Καμμένο, όπου και αποφασίστηκε η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο η ομόφωνη πρόταση των δύο οργάνων ήταν η διενέργεια του 4ου τακτικού συνεδρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου και η λήψη απόφαση για τις εθνικές εκλογές.
Κανείς δεν γνωρίζει αν θα γίνει το 4ο συνέδριο το φθινόπωρο, όμως, είναι δεδομένο ότι η μη κάθοδος στις εκλογές σηματοδοτεί το τέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι ΑΝΕΛ έπαιξαν το ρόλο του «χρήσιμου παίκτη» όταν ο Αλέξης Τσίπρας τους χρειάστηκε. Αντί να επιλέξει το 2015 πιο προοδευτικές συμμαχίες, παρέδωσε την κυβέρνηση στον Πάνο Καμμένο με τον οποίο άντεξαν επί τέσσερα χρόνια μέχρι να τους χωρίσει το Μακεδονικό.
Επρόκειτο ασφαλώς για μια προσπάθεια ηρωϊκής εξόδου του κ. Καμμένου μιας και τον Ιούνιο του 2018, πριν υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών, είχε την ευκαιρία να ρίξει την κυβέρνηση και να μην προχωρήσει το Μακεδονικό, αν θεωρούσε ότι είναι αντεθνική συμφωνία.
Ομως, επέλεξε να παραμείνει στην εξουσία και να εμφανίζεται ο ίδιος ως «μακεδονομάχος». Λίγους μήνες αργότερα ο ένας μετά τον άλλον τα στελέχη του (Κουντουρά, Κουίκ, Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης) τον εγκατέλειψαν, συμπαρατάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έμειναν ελάχιστοι. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές τιμωρήθηκαν για τις «ψεκασμένες» θεωρίες τους, τις κωλοτούμπες τους όλα αυτά τα χρόνια, την στάση τους σε όλα τα μεγάλα θέματα.
Ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν με έναν ακραίο, λαϊκίστικο, ομοφοβικό και ρατσιστικό λόγο, με κηρύγματα κατά των μνημονίων, της τρόικας, της γερμανικής κατοχής, και όλα αυτά που κάποτε «συγκινούσαν» τους πολίτες που θέλγονται από τους λαϊκιστές.
Στη συνέχεια, με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της καρέκλας, υπέγραψαν τα πάντα, έγιναν οι μνημονιακότεροι όλων και τελικά έπαιξαν βρόμικο παιχνίδι με το Μακεδονικό.
Βεβαίως, ο Πάνος Καμμένος… απειλεί ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική. Και μάλιστα κάνει και… άνοιγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη (που έβριζε μέχρι πρότινος) καθώς του εύχεται να πετύχει.
Η ιστορία του
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) είναι κόμμα, που ιδρύθηκε το 2012. Ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος είναι ο Πάνος Καμμένος.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετείχαν στις κυβερνήσεις συνασπισμού υπό τον Αλέξη Τσίπρα από το 2015 έως το 2019.
Το κόμμα εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων με πέντε βουλευτές.
Σύμφωνα με το Βικιπαιδεία:
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ιδρύθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου 2012 με την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος από τον Πάνο Καμμένο, λίγους μήνες μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.
Οι αρχές του και η ιδρυτική του διακήρυξη συνδιαμορφώθηκαν από Έλληνες πολίτες με συλλογικές διαδικασίες διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο.
Μέχρι τον Απρίλιο του 2012, στο νεοσύστατο κόμμα εντάχθηκαν εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές (Γαληνός, Γιαννάκης, Ζώης, Ιατρίδη,Κόλλια-Τσαρουχά, Κουντουρά, Μαρκόπουλος, Μελάς, Σταμάτης) εκλεγμένοι με τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι είχαν διαγραφεί από το κόμμα λόγω της αντίθεσης τους με το μνημόνιο, καθώς και μια σειρά από στελέχη, με αποτέλεσμα να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, αριθμός των δέκα βουλευτών, και να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν στην πολιτική συνεργασία με τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος (κινήματα της λαϊκής εξέγερσης Μαΐου 2011 – Φεβρουαρίου 2012) και με τους Αντιμνημονιακούς Πολίτες του Νότη Μαριά.
Επίσης, ανακοινώθηκε και συνεργασία και με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.[26] Στις εκλογές οι ΑΝ.ΕΛ. πέτυχαν ποσοστό 10,6% και ήρθαν 4ο κόμμα, εκλέγοντας 33 βουλευτές, μια υψηλή επίδοση για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα. Επειδή κανένα κόμμα δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, ακολούθησαν άμεσα επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο, όπου το ποσοστό του κόμματος έπεσε στο 7,5% και εξέλεξε 20 βουλευτές.
Λίγους μήνες μετά τις εκλογές το κόμμα πέρασε από τριγμούς, με μια σειρά από στελέχη να διατυπώνουν δημόσια τη διαφωνία τους με τις πολιτικές επιλογές και τη στρατηγική του Πάνου Καμμένου. Οι εντάσεις οδήγησαν στην αποχώρηση μιας σειράς προβεβλημένων στελεχών, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο τότε γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, και την ανεξαρτητοποίηση δύο βουλευτών τον Δεκέμβριο του 2012. Αργότερα ίδρυσαν τη Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση.
Τον Απρίλιο του 2013 διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 1ο (Ιδρυτικό) Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τη συμμετοχή 1.700 περίπου συνέδρων.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου εξελέγη ομόφωνα και παμψηφεί πρόεδρος του κόμματος ο Πάνος Καμμένος καθώς και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Επίσης ψηφίστηκε το καταστατικό και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.
Το λογότυπο των ΑΝ.ΕΛ. (2012-2019)
Το 2014, λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποδυναμώθηκε επιπλέον με τη διαγραφή ενός και την ανεξαρτητοποίηση δύο βουλευτών, οι οποίοι επικαλέσθηκαν ιδεολογικές διαφορές. Το κόμμα ενισχύθηκε ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, με τη συνεργασία με την Πυρίκαυστο Ελλάδα του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, το ποσοστό των ΑΝ.ΕΛ. έπεσε στο 3,43% και υποχώρησαν στην 7η θέση, εκλέγοντας έναν μόνο ευρωβουλευτή, τον Νότη Μαριά. Το απογοητευτικό αποτέλεσμα προκάλεσε την ανεξαρτητοποίηση άλλων δύο βουλευτών, ενώ δρομολογήθηκαν ενέργειες για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού συνασπισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Οι εντάσεις και οι αμφισβητήσεις, όμως, της ηγετικής γραμμής συνέχισαν να υφίστανται, και τον Οκτώβριο, διεγράφη η προβεβλημένη βουλευτής Ραχήλ Μακρή, ενώ αποστασιοποιήθηκε και ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.
Μέσασε αυτό το κλίμα, το Νοέμβριο του 2014, πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Χαιρετισμό απηύθυναν, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο Μπέπε Γκρίλο.
Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 21 κόμματα και κινήματα, με τα οποία αποφασίστηκε η δημιουργία μιας «εθνικής-πατριωτικής-δημοκρατικής συμμαχίας» με σκοπό να συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο σε επερχόμενες εκλογές. Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δεν θα ψήφιζαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) προκειμένου να κηρυχθούν εκλογές.
Όμως, παρά την ομόφωνη απόφαση για μη ψήφιση του ΠτΔ, λίγες μέρες μετά το συνέδριο ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Παναγιώτης Μελάς, επικαλούμενος της διαφωνία του με αυτή την επιλογή.
2015-2019: Συγκυβέρνηση
Μετά από την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας προκηρύχθηκαν εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την είσοδο του κόμματος στην επόμενη Βουλή αμφίβολη. Ενόψει των εκλογών οι ΑΝ.ΕΛ. συνεργάστηκαν και με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας καθώς και με στελέχη από τη Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση, που προσχώρησαν στο κόμμα. Τελικά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή και να αυξήσουν το ποσοστό τους σε σχέση με τις ευρωεκλογές, με ποσοστό 4,75% και επιτυγχάνοντας να εκλέξουν 13 βουλευτές.
Την επόμενη των εκλογών συμφωνήθηκε η συνεργασία με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τον Πάνο Καμμένο να ορίζεται Υπουργός Άμυνας και το κόμμα να τοποθετεί επιπλέον την Έλενα Κουντουρά ως αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού καθώς και τρεις υφυπουργούς.
Σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, προστέθηκε από τους ΑΝ.ΕΛ. ένας επιπλέον υφυπουργός.
Προεκλογική ομιλία του Πάνου Καμμένου στο Ηράκλειο για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015
Τον Ιούλιο του 2015, στο δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τάχθηκαν υπέρ του «ΟΧΙ». Με την απόφαση αυτή, ενώ αρχικά συμφώνησε, στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και στήριξε ο «ΝΑΙ» ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης, ο οποίος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε και την έδρα του.
Το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προκλήθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπέστησαν μείωση στα ποσοστά τους, σχετικά με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Παρά τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων που έδειχναν τους ΑΝ.ΕΛ. κάτω από το ποσοστό του 3%, κατάφεραν να εισέλθουν και πάλι στη Βουλή λαμβάνοντας την 7η θέση με 3,69% και 10 βουλευτές.
Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχημάτισαν κυβέρνηση με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Οι περισσότεροι από υπουργούς που προέρχονταν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέλαβαν το ίδιο χαρτοφυλάκιο που κατείχαν και στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, το Νοέμβρη του 2016, η Έλενα Κουντουρά προβιβάστηκε σε υπουργό και αυξήθηκε η συμμετοχή των ΑΝ.ΕΛ., με δύο επιπλέον υφυπουργούς.
Λίγες ημέρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε το 3ο Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Το Συνέδριο επανεξέλεξε ομόφωνα τον Πάνο Καμμένο στην προεδρία του κόμματος, επικύρωσε τον διορισμό του Παναγιώτη Σγουρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου και εξέλεξε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. Επίσης ψηφίστηκαν οι αλλαγές στο Καταστατικό και καθορίστηκε ο ιδεολογικοπολιτικός προσανατολισμός.
Τον Ιούνιο του 2018 διεγράφη από το κόμμα ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος και ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων στελεχών, διαφωνώντας με τη συμφωνία για το μακεδονικό ζήτημα που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Π.Γ.Δ.Μ.. Στις 13 Ιανουαρίου 2019, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση Τσίπρα, εξαιτίας της επικείμενης ψήφισης της συμφωνίας για το μακεδονικό ζήτημα.
Μετά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση συνασπισμού, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, διαγράφτηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τέθηκαν εκτός κόμματος, μετά την απόφασή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση και να μην αποχωρήσουν από τις κυβερνητικές τους θέσεις.
Παράλληλα, προσχώρησε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς. Λίγες ημέρες αργότερα, διαγράφτηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι βουλευτές της οποίας λογίζονται ως ανεξάρτητοι.
H δήλωση Καμμένου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου:
«Ελληνίδες, Έλληνες,
Το Έθνος, την τελευταία δεκαετία, υπήρξε αντικείμενο μιας σταθερά δομημένης κρίσης.
Ήταν αποστολή δική μου και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο, την κρίση αυτή.
Αντισταθήκαμε στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο ελληνικός λαός, μεταξύ πολιτικής αντιπαράθεσης και κοινωνικής διάσπασης, που αποδυνάμωσαν δραματικά τις βάσεις των θεσμών μας και την ικανότητά τους να υπηρετήσουν το κοινό καλό.
Αναδείξαμε τους εξωγενείς οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους που απειλούσαν την εθνική κυριαρχία και ασφάλειά μας.
Αντιμετωπίσαμε τους υπεύθυνους που δημιούργησαν τις απειλές αυτές και που επέτρεψαν να ανδρωθούν.
Είχα το προνόμιο να με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, και με την υποστήριξη του κινήματος και όλων εσάς, μίλησα πάντα τη γλώσσα της αληθείας και έθεσα τον εαυτό μου στην εμπροσθοφυλακή, υπήρξα υποστηρικτής της αλλαγής πολιτικής και της εθνικής συμφιλίωσης.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την προσφορά 80 δις από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας για έξοδο και από τις δύο και μετατροπής της χώρας σε ευρωπαϊκή αποθήκη προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
Δημιουργήσαμε στενές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Γαλλία που μας βοήθησαν να αποφύγουμε το γερμανικό σχέδιο και να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Δημιουργήσαμε, επίσης, επιτυχώς, ισχυρές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο και τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα τον ηγετικό μας ρόλο στη Μεσόγειο.
Οικοδομήσαμε την ισχυρότερη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στη Μεσόγειο.
Δεν διαρρήξαμε τις σχέσεις μας με την ομόδοξη Ρωσία.
Διαδραματίσαμε σημαντικό ρόλο στην επισήμανση των δικαιωμάτων και την προστασία της ζωής των προσφύγων, προβάλλοντας την Ελλάδα ως πρωτεργάτη υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο. Βγάλαμε την Ελλάδα από τους στόχους της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός ενεργειακός παράγοντας στην περιοχή.
Η συμφωνία να δημιουργηθεί τράπεζα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη αναβάθμισε τη γεωπολιτική και οικονομική σημασία του Έβρου και σύντομα θα αποτελέσουμε σημαντικό παραγωγό φυσικού αερίου.
Ο στρατηγικός αγωγός East Med έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού, διευκολύνοντας την ανεξάρτητη παράδοση φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη.
Πιστεύω και συνεχίζω να πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια εταιρική σχέση που θα πρέπει όμως να αντικατοπτρίζει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες βασίστηκε.
Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα και γι’ αυτό το λόγο υπερασπίστηκα με υπερηφάνεια τον αγώνα ενάντια στη γερμανική κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η έντονη οικονομική λιτότητα, που εξακολουθεί να μας επιβάλλει η Γερμανία όχι μόνο δημιούργησε ανισότητες εντός της Ένωσης, αλλά είχε και σοβαρές συνέπειες για την πατρίδα μας.
Δημιούργησε οικονομική αναταραχή μέσω της επιβολής υψηλότερης φορολογίας, η οποία αποδυνάμωσε τα δικαιώματα των εργαζομένων, μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ βλάπτει τους τομείς της ευημερίας, της υγείας και της παιδείας μας και σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση, συμπίεσε τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα οδηγώντας σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και ανασφάλειας.
Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αποκατάσταση των ανισοτήτων.
Η στάση των μεγάλων πολιτικών κομμάτων ήταν εντελώς ακατάλληλη.
Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο για την επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων, υπήρξε, αντιθέτως, μια κακόβουλη πόλωση της πολιτικής, η οποία οδήγησε σε λασπολογία, τρανό παράδειγμα η τελευταία συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Αυτή η κακής πίστεως αναποτελεσματικότητα θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητα που έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να οικοδομήσουμε.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτήν την ταυτότητα και να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια σε εκείνους που την διακινδύνευσαν και βοήθησαν να επηρεάσουν τις εθνικές πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να προδώσουν τον λαό τους.
Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι δράστες – άτομα σαν τον Τζορτζ Σόρος και τη συμμορία του, η οποία αποτελείται από ανάλγητους πολιτικούς και εξωνημένους δημοσιογράφους, που πρέπει να αναχαιτιστούν με κάθε κόστος.
Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει αντικείμενο αστάθειας λόγω ξένης επιρροής.
Καταφέραμε να βγούμε από την περίοδο των σκληρών μνημονίων, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας από την κρίση που την πλήττει και να θέσουμε ξανά στα χέρια του ελληνικού λαού την ικανότητα να δημιουργούμε διαρκείς μεταρρυθμίσεις.
Πριν από αιώνες, ο ελληνικός λαός ήταν ο ιδρυτής της ίδιας της αρχής της Δημοκρατίας και των καινοτομιών στην εφαρμογή της.
Δημιουργήσαμε την αλλαγή. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτή την κληρονομιά και να τη μεταβιβάσουμε στην επόμενη γενιά μας, με την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον.
Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην ελληνική πολιτική, ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του.
Έχει ψηφίσει για πολιτική αλλαγή.
Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός .
Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και το ανέδειξα πριν από τις εκλογές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, εργάστηκα ακούραστα για να οικοδομήσω εθνική ομοψυχία και να συμβάλω στη σταθερότητα της χώρας, ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές.
Είναι καθήκον μας στα θύματα της οικονομικής κρίσης, σε εκείνους που δεν είναι πλέον μαζί μας, στους νέους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, στις οικογένειες που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν, να δημιουργήσουμε σταθερότητα και ένα μέλλον ευημερίας.
Η επιτυχία μας θα καθοριστεί από την ικανότητά μας να φέρουμε τους νέους μας πίσω στην πατρίδα και να δημιουργήσουμε ευημερία.
Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε χρόνο για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ευημερίας του ελληνικού λαού.
Για το λόγο αυτό, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα.
Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού.
Είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον Ελληνικό λαό.
Θα παραμείνω ενεργός.
Θα συνεργαστώ με την κοινωνία των πολιτών, τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών, για να υποστηρίξω την ενότητα και να προωθήσω τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να στηρίξω και να ενισχύσω την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα και να επανιδρύσουμε μαζί ένα πολιτικό κίνημα υπέρ των αρχών τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε.
Οι ενέργειές μας για το παρόν και το όραμά μας για το μέλλον θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την ελληνική ταυτότητα, για τις επόμενες γενιές.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις