Μπορεί να έγινε γνωστή από το τηλεπαιχνίδι του Alpha, Deal, όπου κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζίτη 10.000 ευρώ, ωστόσο η ιστορία της Μαρία Τζινέρη θα μπορούσε να γίνει σενάριο σε ταινία.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον Γιώργο Κακογιάννη, η παίκτρια του Alpha μίλησε για την μητέρα της, την γνωστή Τζούλη Τζινέρη, που την εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στην καριέρα της, το τραγούδι μαζί με τον σύντροφό της και κλαρινίστα Γιώργο Μάγκα.

«Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν δύο χρόνων και μεγάλωσα με τον παππού, τη γιαγιά, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου. Η μαμά ήταν απούσα στη δική μου ζωή, βρισκόταν με τον αδερφό μου, απλά δεν είχα επαφή μαζί της. Τη γνώρισα στα 16 μου»,ανέφερε η Μαρία Τζινέρη στην συνέντευξη της προσθέτοντας πως ακόμη δεν την έχει συγχωρέσει πλήρως.

«Η συγχώρεση είναι πολύ μεγάλη λέξη για μένα. Δεν έχω φτάσει στο 100% αλλά το παλεύω και είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Τότε απλά ήθελα να ακούσω τη δική της εκδοχή, τι έγινε όταν χώρισαν και με άφησε, αλλά στη συνέχεια άρχισα να την «τιμωρώ»: Δεν της σήκωνα το τηλέφωνο και το ανέβαλλα όταν μου έλεγε να βρεθούμε», εξήγησε η ίδια.

Όσο για το αν προσπάθησε να βρει το μητρικό πρότυπο, η Μαρία Τζινέρη εξομολογήθηκε πως το έκανε, αλλά δεν ήταν αυτό που είχε φανταστεί.

«Εψαξα το μητρικό πρότυπο. Eίχε μία σύντροφο ο πατέρας μου για εφτά χρόνια, που είχε καρκίνο, οπότε βρήκα μία μαμά που ήταν άρρωστη και αυτό είχε αντίκτυπο σε μένα. Είχε νεύρα και βίαια ξεσπάσματα γιατί ζούσε με χημειοθεραπείες, είχε να αντιμετωπίσει τον δικό της αγώνα και αναγκαστικά ξεσπούσε σε ένα παιδάκι που έκανε ζημιές και μπορεί να την έπρηζε. Όταν έφυγε από τη ζωή έχασα κι εκείνη τη μαμά που είχα βρει, αλλά ο πατέρας μου δεν έπαψε να ψάχνει για να βρει αυτό που είχα χάσει. Στα 16 ο πατέρας μου έκανε δεύτερη οικογένεια, παντρεύτηκε μία κυρία και έκανε μαζί της δύο παιδιά αλλά τότε δεν ήταν πολύ καλές οι σχέσεις μας με τη γυναίκα του. Προτίμησα απ’ το να έχω καβγάδες για ακόμα μία φορά, να μείνω πιο ήσυχα με την πρώτη μου οικογένεια» ανέφερε η Μαρία.

Πέρα από τα οικογενειακά της θέματα, η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως από στιλίστρια που ήθελε να γίνει κατέληξε να τραγουδάει μαζί με τον Πάνο Κιάμο και την Αντζελα Δημητρίου.

«Ήθελα να γίνω διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων ή στυλίστρια, αλλά δεν το ακολούθησα γιατί δεν είχα ποτέ τα χρήματα για να σπουδάσω, έπρεπε να δουλεύω παράλληλα, όπως έκανα και στα μαθητικά μου χρόνια και ξαφνικά ξεκίνησα το τραγούδι. Πήγαμε με δύο φίλες μου για πρώτη φορά στα μπουζούκια στον Πάνο Κιάμο και όσο του ζητούσαν αυτόγραφο εγώ μιλούσα με τον μαέστρο του που έτυχε να ξέρει τη μάνα μου και με φώναξε στην οντισιόν, όπου με πήγε σηκωτή μία φίλη μου. Με φώναξε πάνω, τραγούδησα Άντζελα Δημητρίου και μετά από ένα μισάωρο ήρθε ο Πάνος Κιάμος και μου είπε «καλό χειμώνα, θα είσαι μαζί μας», εξήγησε αποκαλύπτοντας και τα ευτράπελα που της έχουν συμβεί στην σκηνή.

«Έχω γλιστρήσει αρκετές φορές γιατί χορεύω επάνω στη σκηνή, αλλά δεν έχω πέσει. Κατά καιρούς μού έχουν δώσει από λουλούδια πάνω στη σκηνή μέχρι και δαχτυλίδι, μου είχαν πει «με παντρεύεσαι;». Κατά καιρούς με έχουν προσεγγίσει διάφοροι, το πιο αστείο ήταν όταν κάποιος μου έδωσε ένα κλειδί αυτοκινήτου. Μου λέει «βγες έξω» και βλέπω ένα Smart! Του λέω «σε ευχαριστώ πολύ, αλλά είσαι θεότρελος» και δεν το δέχτηκα, μετά από τρεις μήνες το πήρε μία άλλη κοπέλα από το σχήμα».

Η ΜαρίαΤζινέρη αναφέρθηκε επίσης και στην δύσκολη περίοδο που βίωσε όταν έχασε τον πατέρα της από καρκίνο.

«Tο 2009 τον «έχασα» κιόλας, τρεις μέρες πριν κάνουμε πρεμιέρα με τον Νίκο Βέρτη στο «Κέντρο Αθηνών». Με αφορμή αυτό έφτασα κι εγώ να καπνίζω τρία πακέτα την ημέρα. Κάποια στιγμή ήμουν σε μια πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ, ανέβηκα δύο ορόφους με τα πόδια και στον πρώτο δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Δεν είχα γεύση κάποια στιγμή, δεν γευόμουν το φαγητό που έτρωγα, είχε χαλάσει και η όσφρησή μου, δεν μπορούσα να μυρίσω.

Ήταν πολύ σκληρό που έχασα τον πατέρα μου, αλλά το πιο σκληρό ήταν να βλέπω εκείνον τον γεροδεμένο και στιβαρό άντρα να καταρρέει και να βλέπει κι εκείνος τον εαυτό του να καταρρέει, είχε γίνει μισός από μένα. Τον ταλαιπώρησε αρκετά ο καρκίνος για τρία χρόνια.