Σε δήλωσή του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις για Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητά την ανάσυρση της μήνυσής του από το αρχείο, για να λάμψει, όπως λέει, η αλήθεια:
«Τώρα πια, το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών, επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου από το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους.» τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Υπενθυμίζεται ότι με μία επιστολή – βόμβα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής εκθέτει τη δική του εκδοχή αποκαλύπτοντας όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο για την υπόθεση της Novartis υποστηρίζοντας πως είχε ενημερώσει για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» τόσο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός όμως, βάζει σε πρώτο πλάνο όλων όσων συνέβαιναν τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» o οποίος, όπως λέει, είναι μέλος της κυβέρνησης. Oυσιαστικά πίσω από όλα αυτά, κατά τα αναφερόμενα εκ μέρους του κ. Αγγελή, κρύβεται ο πανίσχυρος Ρασπούτιν το όνομα του οποίου, όπως λέει, γνωρίζει και του είπε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.