Δύσκολες ώρες για τον Αντρέα Καμιλέρι, δημιουργό του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο»
Ο συγγραφέας προετοιμαζόταν για να βρεθεί στο θέαμα στις Θέρμες του Καρακάλλα, όπου θα παρουσιαζόταν το έργο του για την «Αυτοϋπεράσπιση του Κάιν»
Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον διαλεκτό Ιταλό συγγραφέα Αντρέα Καμιλέρι, 93 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σάντο Σπίριτο της Ρώμης, όπου μεταφέρθηκε μετά καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και στη διάγνωσή τους οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι. Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, έπειτα από 7 ώρες νοσηλείας του Καμιλέρι, αναφέρεται πως ο συγγραφέας «διακομίσθηκε έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Στις πρώτες βοήθειες του έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, που επέτρεψε την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας. Ο Καμιλέρι βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μηχανική υποοστήριξη, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή».
Ο Καμιλέρι ένοιωσε αδιαθεσία χθες το πρωί στο σπίτι του και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο συγγραφέας προετοιμαζόταν για να βρεθεί στο θέαμα στις Θέρμες του Καρακάλλα, όπου θα παρουσιαζόταν το έργο του για την «Αυτοϋπεράσπιση του Κάιν». «Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την ‘κόπολα’ (σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν.
Αμέσως με την ανακοίνωση της είδησης για τη νοσηλεία του Καμιλέρι, το διαδίκτυο πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει ο δημιουργός του διάσημου (και τηλεοπτικά) «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο» για να κρατηθεί στη ζωή.
- Γιατί η Μπάγερν είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ντόρσεϊ… (vids)
- Νέες ταινίες: Μια γλυκιά γεύση τέχνης και αντίστασης
- Κηφισός: Πόσο επικίνδυνες είναι οι «λίμνες» που βρέθηκαν; Γιατί οι ειδικοί επιμένουν στη σωστή συντήρηση
- Prada: Εξετάζει την εξαγορά της Versace – Τι θα κερδίσει
- Μακρόν: Δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική, λέει η Μπριζίτ και τα βάζει με τα social
- Πυρ ομαδόν κατά της Meta για τη «λογοκρισία» στο Διαδίκτυο