«Ο τουρισμός θα είναι πάντα η προμετωπίδα της ανάπτυξης, αλλά όχι όπως τον ξέρουμε, θα είναι ένας τουρισμός δώδεκα μήνες τον χρόνο, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και συνέργειες με τον αγροδιατροφικό τομέα».
Αυτή η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος στον ΣΕΤΕ, συνδέεται από πολλούς και με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο και την πρόταση να μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή η Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, ως και η πλέον ειδική στα θέματα αυτά όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Άλλωστε είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης, που «έτρεξε» η Βρέντζου στην Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί παράδειγμα επιτυχίας για όλη τη χώρα.
Τονίζεται ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο, που ανακοινώθηκε χθες, εκτός από την πανίσχυρη και σχεδόν εκτός συναγωνισμού παρουσία του Γραμματέα του κόμματος Λ. Αυγενάκη, θα περιλαμβάνει και αρκετά νέα πρόσωπα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.