Οι Τούρκοι θέτουν θέμα 14 «ανεξιχνίαστων επιθέσεων»
Η λίστα των άγνωστων περιστατικών κατά τούρκων διπλωματών, η κρίσιμη συγκυρία και η διάλυση της ΕΛ.ΑΣ. Η Η Ελλάδα «υπόλογη» λόγω ανομίας και προβληματικών επιλογών των κρατικών υπηρεσιών
Μία περίεργη λίστα με 14 επιθέσεις, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες – εκ των οποίων οι περισσότερες άγνωστες – εναντίον τούρκων διπλωματών στην Ελλάδα εντάσσεται ξαφνικά στο «κάδρο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων!
Σε μια θερμή και κρίσιμη περίοδο λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και της αδιαλλαξίας της γειτονικής χώρας η Ελλάδα πληρώνει την κατάσταση ανομίας που υπάρχει, λόγω διάλυσης της ΕΛ.ΑΣ ή άλλων προβληματικών επιλογών των κρατικών υπηρεσιών. Κι αυτό γιατί εμφανίζεται υπόλογη απέναντι στην Τουρκία που έχει θέσει τα τελευταία 24ωρα -σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – ζήτημα ασφάλειας των μελών τουρκικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα! Πρόκειται για έγγραφο που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ όπου ζητείται με επιτακτικό τρόπο η διαλεύκανση αυτών των επιθέσεων (σ.σ. μία περίπτωση αφορά και την ανεξέλεγκτη δράση του «Ρουβίκωνα»), ενώ ζητείται η λήψη μέτρων προστασίας των τούρκων διπλωματών αλλά κι όλων των εγκαταστάσεων της γειτονικής χώρας. Σε μια υπόθεση με άγνωστο παρασκήνιο, προεκτάσεις, αλλά κι επιπτώσεις στην τρέχουσα επικίνδυνη συγκυρία.
-Τι περιλαμβάνει η λίστα με τις επιθέσεις;
-Σε ποιους έχει παραδοθεί το έγγραφο με τις επιθέσεις κατά τούρκων διπλωματών;
-Τι ζητάει η ΕΛΑΣ από τις αστυνομικές υπηρεσίες;
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442