Η Τζούλιαν Μουρ δεν πιστεύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της υποκριτικής τέχνης και της ακτιβιστικής δράσης, ωστόσο αξιοποιεί το βήμα που της έχει δώσει η αξιόλογη κινηματογραφική της καριέρα για να υποστηρίξει πολυάριθμους σκοπούς για τους οποίους έχει ανάγκη να δράσει.

«Νομίζω ότι το να είσαι ηθοποιός είναι ένα πράγμα και το να αναπτύσσεις ακτιβιστική δράση αφορά την υποστήριξη θεμάτων που σε ενδιαφέρουν ως προσωπικότητα και ως πολίτη» είπε η Τζούλιαν Μουρ σε συνέντευξη της στο WWD.

«Όλοι έχουμε την ευθύνη να ενεργούμε ως πολίτες, είμαι τυχερή που έχω δημόσιο βήμα. Αλλά πάντα λέω ότι αυτά είναι προσωπικά πράγματα, δεν είμαι εξουσία, απλά μιλώ με βάση τις δικές μου εμπειρίες, από την καρδιά μου για τους σκοπούς που με ενδιαφέρουν» ανέφερε.

Ένας τέτοιος σκοπός είναι η αειφορία και η Μουρ έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, αν και καθυστερημένα, για να ξανασκεφτεί τα πάντα για τον τρόπο, με τον οποίο καταναλώνει.

«Ο σύζυγός μου και εγώ προσπαθούμε να εξαλείψουμε το πλαστικό στη ζωή μας, να μην αγοράζουμε πια πλαστικά, να επαναχρησιμοποιούμε οτιδήποτε έχουμε στο σπίτι μας. Σκεφτόμαστε πραγματικά πως να καταναλώνουμε λιγότερα, πώς να χρησιμοποιούμε αυτά που έχουμε, να τα φοράμε και να τα επιστρέφουμε.»

«Όλοι συνειδητοποιούμε ότι διαθέτουμε περιορισμένο χώρο και πόρους και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να τα μοιραζόμαστε και να τα χρησιμοποιούμε υπεύθυνα» δήλωσε η ηθοποιός.

Για τον λόγο αυτό η Τζούλιαν Μουρ υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό τον οίκο κοσμημάτων Chopard, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα μακρύ «ταξίδι στην αειφορία» και έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί χρυσό 100% παραγόμενο με ηθικό, δίκαιο τρόπο από το περασμένο καλοκαίρι.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία ταξίδεψε στο Λονδίνο για το πάρτι εγκαινίων της ανακαινισμένης μπουτίκ στη Bond Street του Chopard εμφανίστηκε φορώντας διαμαντένια βραχιόλια και σκουλαρίκια με διαμάντια και σμαράγδια του οίκου.

«Όταν συναντήθηκα πριν από μερικά χρόνια με την Caroline Scheufele (καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρο του Chopard) με γοήτευσε γιατί ήταν πρωτοπόρος στη βιωσιμότητας στον κόσμο κοσμημάτων. Δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, αλλά αξιοποίησε την ηγετική της θέση για να δώσει ένα παράδειγμα» ανέφερε.

Η Τζούλιαν Μουρ αναφέρθηκε και στο ντοκιμαντέρ «5Β», το οποίο υποστήριξε και πρόβαλε σε διεθνή Φεστιβάλ. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τα πρώτα χρόνια της επιδημίας του HIV-AIDS, όταν αντιμετωπιζόταν ως θανατηφόρο μυστήριο που τρομοκρατούσε τους γιατρούς και την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Είναι η ιστορία του ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού μιας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ που αντιμετώπισαν τους ασθενείς με AIDS ως ανθρώπινα όντα αγγίζοντας τους με γυμνά χέρια, επιτρέποντας επισκέψεις των οικογενειών τους και φροντίζοντας να μην πεθάνουν μόνοι.

«Όταν μετακόμισα στη Νέα Υόρκη από τη Βοστόνη στις αρχές της δεκαετία τους 1980 ήταν η εποχή της επιδημίας, οπότε όσα συμβαίνουν στο ‘5B’ πραγματικά είχαν επηρεάσει και εμένα», είπε η ηθοποιός προσθέτοντας ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές αντιμετώπισαν με ανθρώπινο τρόπο τους ασθενείς, αντί να τους απομονώνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ