Το ΕΒΕΠ ζητά κανονιστικό πλαίσιο για τον εφοδιασμό των πλοίων
Oι προτάσεις-θέσεις του Ε.Β.Ε.Π. για την αναμόρφωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και την ανάπτυξη των ναυτιλιακών και εξαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τέθηκαν επί τάπητος, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο
- «Αποφασισμένη να αλλάξει την κοινωνία» η Ζιζέλ Πελικό - Κοντά στην ολοκλήρωση η εκδίκαση της υπόθεσης
- Θλίψη στην κηδεία του Δημήτρη Σούρα: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του (εικόνες)
- «Έπαθε κάτι το παιδί μου;» - Ο διάλογος του αστυνομικού με τον γιατρό πριν μάθει για τον καρκίνο
- Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση των Αμπελοκήπων - «Θα έχουμε τουλάχιστον ακόμα δύο συλλήψεις»
Oι προτάσεις-θέσεις του Ε.Β.Ε.Π. για την αναμόρφωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και την ανάπτυξη των ναυτιλιακών και εξαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τέθηκαν επί τάπητος, στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π), στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού του συμβουλίου, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, προκειμένου να αναπτύξει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος και στην οποία παρευρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές στην Α’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, Ζωή Ρούσσου, Μαρία Καλαγιά, Αναστάσιος Αβραντίνης και Νικόλαος Μανωλάκος.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, τα μέλη του ΔΣ του Ε.Β.Ε.Π. αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τον εφοδιασμό πλοίων, ζητώντας να αναμορφωθεί το κανονιστικό πλαίσιο, τόσο όσον αφορά στο θέμα των απλουστευμένων και ευέλικτων διαδικασιών, όσο και στο θέμα των ελέγχων.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η ανάγκη ενεργοποίησης της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Όσον αφορά στην αναμόρφωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, επισημάνθηκε ότι, υπάρχει ήδη σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο η νέα κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει και να επαναδιατυπώσει, διατηρώντας αρκετές από τις προτεινόμενες διατάξεις, που έχουν ήδη συμφωνηθεί στο δημόσιο διάλογο
Στροφή προς το επιχειρείν και την ιδιωτική οικονομία ήταν το κεντρικό νόημα της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπογράμμισε:
«…Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα την πιο φιλοεπιχειρηματική και φιλοεπενδυτική χώρα της Ε.Ε. Θέλουμε, να σαρώσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα ό,τι καθιστά δύσκολο το επιχειρείν, βγαίνοντας με επιτυχία στις διεθνείς αγορές.»
» Θα επιδιώξουμε ρυθμό ανάπτυξης 4% τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής μας. Στη νέα Ελλάδα, οι επιχειρηματίες θα είναι οι θεσμικοί μας εταίροι, γιατί εσείς βρίσκεστε στο «πετάλι» της πραγματικής οικονομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι, ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με στόχο το κέρδος και η κοινωνία κερδίζει πολλά πράγματα από τους παραγωγικούς ανθρώπους. Θα μας βρείτε, σε αυτή την προσπάθεια, τολμώ να πω, όχι μόνο συμμάχους, αλλά επισπεύδοντες…».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, επισήμανε:
«…Πιστεύω ότι, με την απαραίτητη στήριξη και από τις δυο πλευρές, ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί να αναδειχθεί σε πολύτιμο εργαλείο, όχι μόνο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, στη βάση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.»
» Τα επιμελητήρια, εκτός από «δομές στήριξης των επιχειρήσεων», μπορούν να γίνουν «κέντρα ψηφιακών γνώσεων. Τα επιμελητήρια της χώρας προσφέρουν δημόσιες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, με χρήματα των επιχειρήσεων, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό…. Το προεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., όπως αναλύθηκε από τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη είναι ξεκάθαρα πιο κοντά στις ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αναμένουμε…» !
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις