
Στο… ράφι παραμένουν χιλιάδες συντάξεις – Νέα βόμβα για την επόμενη κυβέρνηση
Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να απέρχεται, αλλά αφήνει πίσω της ανοιχτό το «μέτωπο» του συνταξιοδοτικού.
Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να απέρχεται, αλλά αφήνει πίσω της ανοιχτό το «μέτωπο» του συνταξιοδοτικού.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφήνει ως… παρακαταθήκη στην επόμενη κυβέρνηση την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων αναφορικά με τις συντάξεις.
Το υπουργείο Εργασίας δεν παρέχει πειστικές απαντήσεις για το πόσες είναι οι εκκρεμείς συντάξεις και ποιο είναι το ληξιπρόθεσμο ποσό. Οι εργαζόμενοι στα Ταμεία εκτιμούν ότι συνολικά μόνον ο αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων για χορήγηση κύριας και επικουρικής σύνταξης αλλά και εφάπαξ παροχών αγγίζει τις 258.618. Σε αυτές, θα πρέπει να προστεθούν μάλιστα και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες, αναγνωρίσεις χρόνου, διαγραφές, επανεγγραφές κλπ.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στον ΕΦΚΑ φτάνει τις 80.000. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται περίπου 25.000 αιτήσεις του τελευταίου τριμήνου, που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
- Τοπίο στην ομίχλη η Αττική – Πυκνό νέφος κάλυψε την παραλία Αλίμου
- Υποδέχεται τη Βουλιαγμένη ο Ολυμπιακός
- Χρήστος Λούλης: Ο Κώστας Γαβράς «είναι ένας άνθρωπος- μύθος»
- Live η ορκωμοσία: Στο Προεδρικό μέγαρο οι νέοι υπουργοί – Όλα όσα συμβαίνουν
- Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Συνομιλία σταθμάρχη με ρυθμιστή για την ηλεκτροδότηση
- Σε 19 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο 37χρονος που ξυλοκόπησε 21χρονη μέσα σε μπαρ στον Βόλο