Φωτογραφίες: Automedia

Οι ιδιοκτήτες του i30N  θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν περαιτέρω τα αυτοκίνητά τους με σειρά επιπλέον αεροδυναμικών βοηθημάτων και αξεσουάρ, τα οποία ήδη δοκιμάζονται με «όχημα» το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο που επί της ουσίας, αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου «Ν Option» το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο του 2018. 
Όπως και το πρωτότυπο N Option, το καμουφλαρισμένο i30 N αφήνει να διαφανεί ένα αιχμηρότερο bodykit, όπου ξεχωρίζουν το πιο επιθετικό splitter μπροστά, τα διαφορετικά κατώτερα πλευρικά τμήματα και οι ελαφρού κράματος τροχοί με τις χαρακτηριστικές δεκάκτινες ζάντες. Από την εξίσωση της έκδοσης παραγωγής λείπουν η διόλου διακριτική αεροτομή του πρωτοτύπου, οι τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης και η εισαγωγή αέρα στο καπό που κοσμούσαν το N Option -αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

Επίσης με δεδομένο ότι το σπορ έμπνευσης πρωτότυπο προσέφερε και αναβαθμίσεις για το εσωτερικό του, αυτές αναμένεται να μεταφερθούν ως επιλογές και στην έκδοση παραγωγής. Ο λόγος για σπορ καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις, σπορ πεντάλ αλουμινίου, λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στους αεραγωγούς, στο εσωτερικό των θυρών και στο ταμπλό, δέρμα για το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων, το υποβραχιόνιο καθώς και τις απαραίτητες κόκκινες ραφές να προσφέρουν μια σπορ αντίθεση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι παραπάνω διαφοροποιήσεις και χαρακτηριστικά, περίπου 25 τον αριθμό, θα είναι διαθέσιμα τόσο για όσους αποκτήσουν το i30 N στο μέλλον, όσο και ως aftermarket επιλογές όσων έχουν ήδη στην κατοχή τους το hot-hatch της Hyundai.

Υπενθυμίζεται ότι το i30 N εξοπλίζεται με turbo κινητήρα 2,0 λίτρων σε δύο διαμορφώσεις 250 και 275 ίππων.