ΜέΡΑ25 κατά ΝΔ: Συντηρητισμός και δόγμα «Νόμος και Τάξη»
Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζει το ΜέΡΑ25 αναφορικά με το ζήτημα της ΕΥΠ και της ανεξαρτησίας των δημόσιων ΜΜΕ.
- Πώς πιάστηκε στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ το κύκλωμα λαθρεμπόρων αλκοολούχων ποτών
- Σήμερα ξεκινά η καταβολή της πρώτης δόσης για το επίδομα θέρμανσης – Τα ποσά
- Τραμπ: Ο επιλεγείς για τη Λατινική Αμερική είχε αποπεμφθεί για... ερωτοδουλειές
- Το κόστος διαμονής σε δημοφιλείς προορισμούς - Ελαφρώς προς τα πάνω οι τιμές ενόψει Χριστουγέννων
Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζει το ΜέΡΑ25 αναφορικά με το ζήτημα της ΕΥΠ και της ανεξαρτησίας των δημόσιων ΜΜΕ.
«Διαβάζουμε πως ο νέος πρωθυπουργός παίρνει υπό την απόλυτη εποπτεία του, μεταξύ άλλων, την ΕΥΠ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η τελευταία έχει στις αρμοδιότητές της τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρακτορείο δηλαδή από το οποίο όλα τα υπόλοιπα μέσα αντλούν σχεδόν το σύνολο των ειδήσεων. Το σημειώνουμε και θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις στον εξαιρετικά κρίσιμο, για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, τομέα των ΜΜΕ» αναφέρει σχετικά το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:
«Η συγκεντροποίηση της ευθύνης για τα ΜΜΕ – και ειδικά για την ΕΡΤ – στο πρωθυπουργικό γραφείο, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση προμηνύει, το αντίθετο θα λέγαμε».
Το ΜέΡΑ25 αναφέρεται επίσης και τις κινήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τη μεταφορά του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Από το πρώτο κύμα κινήσεων της νέας κυβέρνησης, στεκόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό που δείχνει χωρίς καμία αμφιβολία τον συντηρητισμό και το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ: την απορρόφηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τη ΝΔ, το μεταναστευτικό προφανώς δεν αποτελεί ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αλληλεγγύης αλλά ζήτημα δημόσιας τάξης που χρήζει καταστολής» συμπληρώνει το ΜέΡΑ25 για να καταλήξει:
«Κανείς δεν φεύγει από τη χώρα του για να πάει κάπου που τον θεωρούν ξένο, που τον περιθωριοποιούν εξ ορισμού, χωρίς να συντρέχει απόλυτη ανάγκη. Η Ευρώπη των 500 εκατ ανθρώπων πρέπει να σταματήσει να φοβάται 2 με 3 εκατομμύρια εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούν άσυλο, είτε είναι πρόσφυγες, είτε μετανάστες».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις