Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό τηλεφώνησε χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά, με έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, δεδομένης της ήδη ισχυρής επενδυτικής παρουσίας του Καναδά στην Ελλάδα. Τόνισαν επίσης τον ξεχωριστό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, η οποία αποτελεί ισχυρή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον τηλεφώνησε χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία τους, υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, ως συνδετικού κρίκου των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει η ενεργότερη δραστηριοποίησή της για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας, με έμφαση στον οικονομικό τομέα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.