Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Τόπος συνάντησης τεχνών και πολιτισμών έγινε το χωριό της Μυρτιάς, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην Κίνα.
Αφετηρία της φετινής διοργάνωσης είναι το βιβλίο «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα» τα δύο ταξίδια του συγγραφέα στην Άπω Ανατολή: Το πρώτο το 1935 και το στερνό του ταξίδι το 1957, κρατώντας από τις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις, γι’ αυτό το φεστιβάλ, εκείνες που αφορούν την εκρηκτική χώρα του δράκου, την Κίνα.
Το φεστιβάλ φέτος εντάσσεται στην εβδομάδα πολιτισμού και τουρισμού της Κίνας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει ο χορογράφος Κωνσταντίνος Τσακιρέλης, σ’ ένα πρόγραμμα που υπόσχεται μια ζωντανή περιπλάνηση στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας μέσα από τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.