Το αγγλικό Gran Prix του Σίλβερστοουν ήταν από τα πιο θεαματικά της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Χάμιλτον ήταν αυτός που πανηγύρισε μπροστά στους συμπατριώτες του, ενώ το «1-2» έκανε η άπιαστη φέτος Mercedes. Παρόλα αυτά ένα όνομα μας μένει από χτες (14/7). Αυτό του Σαρλ Λεκλέρκ.
Ο 21χρονος Μονεγάσκος ξεχώρισε με τον επιθετικό και θεαματικό τρόπο που αγωνίστηκε και τερμάτισε στην 3η θέση. Σίγουρα είναι ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν πολύ την F1 στο άμεσο κιόλας μέλλον, αρκεί α βελτιώσει κάποια θέματα νοοτροπίας και προσέγγισης των αγώνων, μιας και ταλέντο έχει άφθονο.
Αυτό φάνηκε να συνειδητοποιεί μετά το αγγλικό Grand Prix ο νεαρός οδηγός της Ferrari που δήλωσε μετά τον αγώνα χαρακτηριστικά:
«Νομίζω ότι η Αυστρία ήταν για μένα ένα πολύ καλό μάθημα. Μου άνοιξε τα μάτια πως τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζω. Παρά είμαι καλό παιδί. Κατάλαβα πως αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώσει.
Αντιλαμβάνομαι πλέον πόσο πρέπει να πιέσω και τι να περιμένω. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιζόμαστε έτσι. Νομίζω ότι κάθε οδηγός θέλει να αγωνιστεί σκληρά και αυτό κάναμε και εμείς στη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του αγώνα. Αισθάνομαι ότι οι αμυντικές κινήσεις του Μαξ ήταν «πάντα στο όριο» αλλά μέσα στους κανόνες.
Αυτός ήταν σίγουρα ο πιο διασκεδαστικός αγώνας που είχα ποτέ στην καριέρα μου στη Formula 1. Είναι μια σύντομη καριέρα, μόνο ενάμιση χρόνος, αλλά ήταν σίγουρα πολύ, πολύ διασκεδαστικό από μέσα από το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι έχουμε κάνει κάποια δουλειά και είμαστε πολύ κοντά στις Red Bull, αλλά οι Mercedes σε γρήγορες πίστες σαν το Σίλβερστοουν δεν πιάνονται».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παρακολουθήστε live στις 19:15 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.
Με την παραδοσιακή του εμφάνιση θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Λεβερκούζεν στο Καραϊσκάκη, στο κρίσιμο ματς της 7ης αγωνιστικής του Champions League.