Τι πρέπει να γνωρίζετε για να μαγειρέψετε σωστά τα όσπρια
Το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική περίοδο να απολαύσετε μια σαλάτα με όσπρια
Τα όσπρια είναι τόσο θρεπτικά που πρέπει να τα καταναλώνετε χειμώνα-καλοκαίρι. Αν ωστόσο έχετε βαρεθεί να τα καταναλώνετε σούπα μπορείτε να τα απολαμβάνετε σαλάτα ή πλακί στον φούρνο με ντομάτα, πιπεριές, καρότα, κρεμμύδια, σκόρδο και ελαιόλαδο. Δείτε λοιπόν μερικά μυστικά για να τα μαγειρέψετε με επιτυχία.
Όλα τα όσπρια θέλουν 10 με 15 ώρες μούλιασμα, εκτός από τη φακή και τη φάβα που τους αρκεί ένα 2ωρο για να μουλιάσουν.
Υπολογίζετε ½ φλιτζάνι όσπρια για κάθε μερίδα φαγητού.
Όταν τα κάνετε σούπα υπολογίστε τριπλάσιο σε ποσότητα νερό από τα όσπρια. Με άλλα λόγια για 1 μερίδα φαγητό βάζετε ½ φλιτζάνι όσπρια και 1½ φλιτζάνι νερό.
Ρίχνετε το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος γιατί όταν το ρίχνετε από την αρχή ξεφλουδίζει και ανοίγει τα όσπρια.
Η σόδα μπορεί να κάνει τα όσπρια πιο εύπεπτα και βραστερά, αλλά καταστρέφει τη βιταμίνη B1 των οσπρίων.
Αν αλλάζετε επίσης συχνά το νερό κατά το μούλιασμα, τότε πετάτε και ένα μέρος των θρεπτικών συστατικών τους που διαλύονται σε αυτό.
- Αμαλιάδα: «Την εγγονούλα μου την πήραν από τα χέρια της μαυρισμένη», λέει η γιαγιά του παιδού που σώθηκε
- ΚΚΕ: Τίμησε τον Κώστα Βάρναλη με μια μεγάλη εκδήλωση-συναυλία
- Αμαλιάδα: «Οι δικοί της με ρωτούσαν αν έκανε κακό στο παιδί», αποκαλύπτει η νονά του 2ου παιδιού της Ειρήνης
- Έρχεται η… Legoland του Minecraft
- Αμαλιάδα: Όταν η Ειρήνη Μουρτζούκου μιλούσε ως Πόπη – Ντοκουμέντο του «Τούνελ»
- Αμαλιάδα: «Μελάνιασε και τέζα…» – Τι έλεγε η Ειρήνη λίγο μετά τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη