Κεραμέως για άσυλο: Με τηλεφώνημα πολίτη η παρέμβαση της αστυνομίας
Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου και για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου και για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Σχετικά για την αλλαγή της ώρας προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα και επανάλαβε ότι το χτύπημα του κουδουνιού θα παραμείνει στις 8:15, αφού «η εξαγγελία του πρώην Υπουργού δεν έχει υλοποιηθεί».
Σχετικά με την κατάργηση του ασύλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν προχωρούσαμε στην κατάργηση ασύλου, τότε θα ήταν που θα είχαμε την κοινωνία, και δικαίως, απέναντί μας».
«Θεωρώ ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί την κατάργηση του ασύλου. Τι σημαίνει άσυλο; Άσυλο ιδεών. Να μπορεί κάποιος να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να φοβάται ότι δέκα μέτρα παραπάνω για αυτά που είπε» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.
Η Υπουργός έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων.
Αστυνομία με ένα τηλεφώνημα
«Δε θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια», τόνισε η Ν. Κεραμέως, για να συμπληρώσει πως «έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».
Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.
Το θέμα των Λατινικών
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του χρόνου θα δώσουν Λατινικά ή Κοινωνιολογία, απάντησε πως θα δώσουν Κοινωνιολογία, ενώ όσο αφορά στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε ότι θα παραμείνει «στον ίδιο άξονα, αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις», αναφέροντας την ύλη ως παράδειγμα.
«Θα υπάρξουν κάποιες μεταγραφές», απάντησε σε σχετικό ερώτημα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
Θέτοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε στην κάλυψη των αναγκών στην ειδική αγωγή. «Κάναμε συνάντηση για να δούμε πώς μπορούμε να επισπεύσουμε προσλήψεις», σημείωσε σχετικά και είπε πως «οι προσλήψεις είχαν προαναγγελθεί, δεν είχαν μόνο προϋπολογιστεί», από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Μέλημά μας να καταγράψουμε τις ανάγκες και μετά να κάνουμε προσλήψεις σε παιδεία, υγεία και ασφάλεια», ανέφερε σχετικά με τους στόχους της κυβέρνησης.
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και αιώνιοι φοιτητές
Αναφορικά με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων η Υπουργός Παιδείας είπε πως «χάσαμε ευκαιρία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», αφού «έχει μπλοκάρει για κάποια χρόνια η λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων», ωστόσο θα μελετηθεί «συνολικά το ζήτημα των προνομίων των κολεγίων».
Όσο αφορά στους «αιώνιους φοιτητές» η Ν.Κεραμέως τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει χρονικό όριο των σπουδών», η όποια ρύθμιση όμως, «δε θα επηρεάσει όσους είναι τώρα στα ΑΕΙ» και απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «θα υπάρχουν εξαιρέσεις», όπως για παράδειγμα πρόβλεψη για τους εργαζόμενους.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις