Κρύα σούπα με καρπούζι
Μια πρωτότυπη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε
Spotlight
-
Θετικός στον κορονοϊό ο Μπάιντεν - Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
-
Ο «λόγος του βασιλιά» στη βουλή - Η εντυπωσιακή τελετή και οι δεσμεύσεις Στάρμερ δια στόματος Καρόλου
-
Ετοιμάζεστε να κάνετε διακοπές με τον σκύλο σας; - Προετοιμαστείτε κατάλληλα για να περάσετε φίνα!
-
Νέες τουρκικές προκλήσεις με μαχητικά F-5 να πετούν πάνω από τη νεκρή ζώνη
Υλικά για 4-6 μερίδες
5 φλιτζάνια καρπούζι (ψίχα)
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 φλιτζάνι μάνγκο σε κύβους
1 κουταλιά μέλι
3 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά κάρδαμο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές φρέσκο
χυμό λάιμ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δεντρολίβανο (για γαρνίρισμα)
Ταμπάσκο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Ψήνετε τις πιπεριές Φλωρίνης στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
2. Βάζετε τις πιπεριές και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
3. Τοποθετείτε τη σούπα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες και τη σερβίρετε παγωμένη, γαρνίροντας με δεντρολίβανο.
4. Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και λίγο ταμπάσκο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις