Σορμπέ κεράσι με τρία υλικά
Δε χρειάζεστε απαραίτητα παγωτομηχανή για αυτήν την υπέροχη συνταγή
Spotlight
-
Μπελέρης: Θα γυρίσω στη φυλακή για λίγο ακόμα – Ο αλβανικός λαός θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ
-
Περπάτημα: 3 συμβουλές για να κάψετε περισσότερες θερμίδες
-
Επαναφέρουν την παιδική εργασία στο όνομα των «γονεϊκών δικαιωμάτων»
-
Χαμός με τη Δέσποινα Βανδή στην Τουρκία, ακύρωσε τη συναυλία - «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα»
Yλικά για 6 μερίδες
400 γρ. ώριμα κεράσια χωρίς κουκούτσια
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. νερό
2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Αφαιρείτε από τα κεράσια τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
2. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό κερασιού, το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού. Μετά, αν έχετε παγωτομηχανή, συνεχίζετε την παρασκευή του σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
3. Διαφορετικά, τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Επειτα από 10’-15’ το βγάζετε και το ανακατεύετε 1’ με μια ξύλινη σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε μισή ώρα, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις