Σορμπέ πεπόνι με φιστίκια Αιγίνης
Εύκολη συνταγή με τρία βήματα για το πιο δροσιστικό επιδόρπιο
Υλικά για 6 μερίδες
2 πεπόνια (1 κιλό το καθένα)
3 λάιμ (τον χυμό τους)
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
250 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη μαζί με τον χυμό λάιμ και το νερό και τα βράζετε για περίπου 20΄, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.
2. Κόβετε τα πεπόνια σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε τα σπόρια. Χτυπάτε τις φέτες στο μπλέντερ μαζί με τα φιστίκια και το σιρόπι που φτιάξατε.
3. Ρίχνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και μόλις είναι έτοιμο το φυλάτε στην κατάψυξη σε μεταλλικό δοχείο για παγωτό. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάζετε το μείγμα απευθείας σε ένα μεταλλικό δοχείο για παγωτό και το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, χτυπώντας κάθε 30΄ με το σύρμα μέχρι το σορμπέ να πάρει παγωμένη και πολύ απαλή υφή.
- Η Ίντερ Εσκάλδες στον δρόμο της ΑΕΚ στο Conference League
- Ξαπλώστρες όσο… ένα τραπέζι στα μπουζούκια – Οι πιο εξωφρενικές τιμές σε παραλίες της Αττικής
- Στεγαστική κρίση: Πώς πλήττει βαριά τους νέους – Πρόβλημα και για την ψυχική υγεία τους
- Ο Τζο Μπάιντεν πιέζεται να αποσυρθεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτιμούν στελέχη των Δημοκρατικών
- Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο
- Τρεις συνδυασμοί ζωδίων που δεν τσακώνονται σχεδόν ποτέ