Η αντιγήρανση στο πιάτο σας
Μια τροφή υπόσχεται να μας κρατήσει νέους, εσωτερικά και εξωτερικά
- Παραδέχθηκε τους «λευκούς γάμους» η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Χρειάζεται ψυχολόγο» λέει η δικηγόρος της
- «Στο έλεος των fund» – Σε υπερήλικα με σύνταξη 395 ευρώ, του ζητούν 800€ για να μην βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του
- Washington Post: Αιμορραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
- «Έχουμε μάθει να ζούμε με τον πόνο» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Έμμας
Οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχουν μαγικές τροφές. Ο οργανισμός μας έχει πολλές διαφορετικές ανάγκες για να λειτουργήσει εύρυθμα και για να τις καλύψουμε, η διατροφή μας θα πρέπει να διακρίνεται από ποικιλία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να κάνουν θαύματα αν τα καταναλώνουμε συχνά, χωρίς φυσικά να παραμελούμε και το υπόλοιπο περιεχόμενο της δίαιτάς μας.
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, ανήκουν σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία τροφών. Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους μεταξύ άλλων έχουν και ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες, οι οποίες μάλιστα δεν επηρεάζουν μόνο τη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματός μας, αλλά μας κάνουν και να νιώθουμε νεότεροι. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και πεντανόστιμα!
Καρδιά μικρού παιδιού
Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μας κάνουν τα λιπαρά ψάρια είναι πως κρατούν υγιές το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε όταν οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι Εσκιμώοι, οι οποίοι τρέφονται κατά βάση με τέτοιου είδους ψάρια, βιώνουν λιγότερες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά από τον μέσο άνθρωπο. Τρώγοντας τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα, κρατάμε την πίεση του αίματός μας σε υγιή επίπεδα και βελτιώνουμε το λιπιδαιμικό μας προφίλ, προστατεύοντας έτσι την καρδιά μας από τα σχετικά νοσήματα.
Ελιξίριο νεότητας
Ταυτόχρονα, τα λιπαρά ψάρια ενδέχεται να μας βοηθούν να αποφύγουμε την άνοια, τον καρκίνο του προστάτη και την απώλεια της όρασης που συνδέεται με τη γήρανση, ενώ είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, πρωτεϊνών, ορισμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β και σεληνίου. Τα παραπάνω ιχνοστοιχεία παίζουν ρόλο – κλειδί στη μακροχρόνια διατήρηση της υγείας μας.
Διπλή μερίδα ομορφιάς
Αν υπάρχει ένα θρεπτικό συστατικό που μετέτρεψε τη συγκεκριμένη τροφή σε διατροφικό σταρ, δεν είναι άλλο από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα συγκεκριμένα λιπαρά εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων τους, έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα για το δέρμα μας. Συγκεκριμένα, εξισορροπούν την παραγωγή σμήγματος, αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση, αλλά και προστατεύουν το δέρμα μας από την ακμή. Παράλληλα μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις φλεγμονές και μας θωρακίζουν απέναντι στη φωτογήρανση.
Πρωταθλητής στο συγκεκριμένο πεδίο είναι ο σολομός, καθώς περιέχει ασταξανθίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο προσφέρει ενυδάτωση, απαλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα μας, ενώ την προστατεύει από τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες. Αν αντιπαθείτε το σολομό, μπορείτε να βρείτε το συγκεκριμένο συστατικό και στις γαρίδες, τον αστακό και τα καβούρια.
Αν, λοιπόν, ψάχνατε το μυστικό της νεότητας στον ουρανό, δεν το βρίσκατε ως τώρα γιατί κρυβόταν στη θάλασσα. Τώρα το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτείτε πλήρως όλα τα δώρα που έχει να σας προσφέρει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις