Φήμες ότι πέθανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ιστοσελίδες κυρίως της Μέσης Ανατολής αναπαράγουν την -ψευδή όπως φαίνεται- είδηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο. Τις φήμες ωστόσο διαψεύδει η ιστοσελίδα «Arab Turk» η οποία επικαλείται προεδρική πηγή
- Νέα καταστροφή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας - Δεν αποκλείεται το σαμποτάζ
- Είκοσι χρόνια μετά το τσουνάμι της Ινδονησίας, ελπίζει μια μέρα να δει ξανά τον γιο της
- Έναν εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη στην Αταλάντη - Την «κατάπιε» το έδαφος
- Πώς θα τα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο - Έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία
Τις τελευταίες ώρες έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η είδηση του θανάτου του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ειδικότερα, ιστοσελίδες κυρίως της Μέσης Ανατολής αναπαράγουν την -ψευδή όπως φαίνεται- είδηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως αναφέρουν μάλιστα, οι γιατροί πάλευαν για αρκετή ώρα σε μια προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Τις φήμες ωστόσο διαψεύδει η ιστοσελίδα «Arab Turk» η οποία επικαλείται προεδρική πηγή. «Οι φήμες περί θανάτου είναι αβάσιμες» σημειώνει, με την Αγκυρα πάντως να μην έχει ακόμη προχωρήσει σε επίσημη διάψευση.
Τα σενάρια θανάτου του τούρκου προέδρου φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Ερντογάν, και έτσι η φήμη διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ισραηλινές ιστοσελίδες πάντως, οι οποίες παρακολουθούν το θέμα, αναφέρουν πως ο τούρκος πρόεδρος είναι διακοπές και για το λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα του «Ερντογάν» όπου πλέον κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να το επεξεργαστεί για όσο διάστημα το θέμα είναι υπό έρευνα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις