Σορμπέ βερίκοκο
Σε τρία βήματα
Υλικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κιλό βερίκοκα αποφλοιωμένα
125 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φασόλι βανίλιας
Εκτέλεση
1. Xτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Βάζετε τη ζάχαρη και τα βερίκοκα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη σαντιγί και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα για 1 λεπτό περίπου.
2. Το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή και το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
3. Εναλλακτικά, το αδειάζετε σε ένα μεταλλικό δοχείο παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη. Ανά 20-25 λεπτά αφρατεύετε το μείγμα με έναν αβγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.
- Τεχνολογία: Πώς η πολιτική αεροπορία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση αντιγράφοντας τα Stealth
- Ινδία: Κατηγορεί την «αδιαφανή οικονομία» της Κίνας και δεν θέλει να ενταχθεί στη RCEP
- Νεκρή η κόρη του Νασράλα, μετέδωσε ισραηλινό μέσο
- Βουλή: Αναφορά στον υπουργό Υγείας κατέθεσε «γαλάζιος» βουλευτής για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Άρτας
- Λίβανος: «Απομακρυνθείτε από την περιοχή» λέει το Ισραήλ σε κατοίκους της Βηρυτού – Αναγγελία νέων επιθέσεων
- ΗΠΑ: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τον τυφώνα Χέλεν