Καύσωνας στην Ευρώπη: Νέο ρεκόρ ζέστης σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο
Θερμοκρασία ρεκόρ 41,8 βαθμών καταγράφηκε χθες Πέμπτη στο Μπεχέινιντεκ, στο βόρειο Βέλγιο.
Θερμοκρασία ρεκόρ 41,8 βαθμών καταγράφηκε χθες Πέμπτη στο Μπεχέινιντεκ, στο βόρειο Βέλγιο, ανακοίνωσε ο Ντάβιντ Ντέχεναου, επικεφαλής της υπηρεσίας προβλέψεων στο Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IRM).
Θερμοκρασία-ρεκόρ στο Βέλγιο
«Νέο πανεθνικό ρεκόρ στο Βέλγιο: 41,8 βαθμοί στο Μπεχέινιντεκ!», έγραψε στο Twitter ο αξιωματούχος αυτός σήμερα το πρωί. «Το ρεκόρ αυτό καταγράφηκε χθες» Πέμπτη, πρόσθεσε.
Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν χθες και προχθές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά σήμερα αναμένεται μια ελαφρά πτώση τους.
Ρεκόρ από το 1947 καταρρίφθηκε στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες, σημείο αναφοράς του IRM, η θερμοκρασία έφτασε χθες τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί ρεκόρ για την βελγική πρωτεύουσα.
Από το 1833 που άρχισε η καταμέτρηση των θερμοκρασιών στις Βρυξέλλες, ποτέ δεν έχει καταγραφεί τόσο υψηλή θερμοκρασία. Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας (36,6 βαθμοί Κελσίου) είχε καταγραφεί στις 27 Ιουνίου του 1947.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το IRM εξέδωσε προειδοποίηση για «κόκκινο» συναγερμό που ισχύει για σχεδόν όλο το Βέλγιο, πλην της ακτής, έως και σήμερα, με ενισχυμένα μέτρα πρόληψης.
Το ρεκόρ ζέστης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ καταρρίφθηκε και στο Λουξεμβούργο χθες Πέμπτη, με το θερμόμετρο να δείχνει 40,8 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες






