![Παραδοσιακός ντάκος](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/08/ντάκος-768x512.jpg)
Παραδοσιακός ντάκος
Σερβίρεται και ως σαλάτα αλλά μπορεί να αποτελέσει και ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα
Spotlight
-
Η ανατριχιαστική στιγμή που αφήνει την αρραβωνιαστικιά του να πεθάνει μετά το μοιραίο τροχαίο
-
Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος στο Ηράκλειο - Επιβάτες αναζητούσαν αλκοόλ και αντέδρασαν επιθετικά
-
ΠΑΣΟΚ: Το αφήγημα των 8 διεκδικητών της προεδρικής κούρσας
-
Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους τέσσερις δράστες της επίθεσης σε οικογένεια τουριστών στο Ηράκλειο
Προετοιμασία: 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 μισές κριθαροκουλούρες
4 µεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. κρητική ξινομυζήθρα, χοντροκομμένη
20 μαύρες ζαρωμένες ελιές
4 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1 κ.σ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βρέχουμε ελαφρά με νερό τους ντάκους και βάζουμε τον καθένα χωριστά σε βαθύ πιάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το μισό λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε πάνω στις κριθαροκουλούρες το μείγμα της ντομάτας και συνεχίζουμε με την ξινομυζήθρα, τις ελιές και την κάππαρη. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις