Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Απομακρύνεται η Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Απομακρύνεται η Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ανοίγει ο δρόμος για απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς με διάταξη που περιλαμβάνεται στο διϋπουργικό νομοσχέδιο θεσπίζεται ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση 

Ανοίγει ο δρόμος για απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με βάση το άρθρο 101 του διϋπουργικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή θεσπίζεται ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 101 προβλέπονται ασυμβίβαστα για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης , ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με την συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διάταξη, έχει άμεση ισχύ από την δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με αναδρομική ισχύ στην ουσία, αφού προβλέπει πως θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα και για τα εν ενεργεία πρόσωπα. Όπως αναφέρει η σχετική διάταξη, η ύπαρξη των συγκεκριμένων ασυμβίβαστων σημαίνει και την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα.

Συνεπώς, μετά από την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης θα υπάρχει ασυμβίβαστο τόσο για την κυρία Θάνου όσο και για την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής που θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τις θέσεις τους.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη οπότε στη συνέχεια με κανονιστική πράξη θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Βασιλικής Θάνου.

Sports in

Η απέραντη θλίψη της Τελτσίδου και οι σκέψεις για αποχώρηση

Η πρωταθλήτρια μας και την επόμενη μέρα της ήττας δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει το λάθος και τον τρόπο που έχασε τον αγώνα γκρεμίζοντας τα όνειρα για Ολυμπιακή διάκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024